El Certamen Literari Sempreviva ja té guanyadors


Etiquetes:

_________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 28 d’octubre de 2009

El dissabte per la vesprada, tenia lloc a la Casa Social de Vilafranca, el lliurament dels premis del IX Certamen Literari Sempreviva, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. Enguany, al Certamen Sempreviva s’han presentat un total de 7 treballs, millorant-se la participació de les anteriors edicions amb el format infantil. En aquesta edició s’ha tornat als orígens del Sempreviva i el resultat ha estat fantàstic. Una vegada més, s’ha optat per formar un Jurat integrat per professors de valencià dels Centres Docents de Vilafranca. Les professores de primària i infantil, Maria José Fabregat i Cristina García han estat les encarregades de valorar tots aquestos treballs.

Al Certamen Sempreviva es van presentar obres d’autors d’Alzira (València ), València ciutat, Altafulla ( Tarragona ), Orpesa, Castelló, Jaca ( Osca ) i també Vilafranca. El Sempreviva compta amb un premi per a la millor obra d’empadronat local, valorat amb 200 i que va ser per a l’obra ‘Els ametllers del Barranc de les Serrades’ de Santiago Vicente Altaba i que era considerada també pel Jurat com al tercer millor text presentat. El guanyador absolut del Certamen va ser el valencià Antoni Rubio i Reverter, amb el treball ‘Llosar’, que es va fer amb el premi de 500 euros. El Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Víctor Tena va ser l’encarregat de fer el lliurament dels Premis d’aquesta novena edició del Certamen Sempreviva.

L’acte es va completar amb un conferència titulada ‘L’art de comptar històries’ a càrrec de Juan Manuel Vera Selma. Una interessant conferència que va durar al voltant de dues hores i en la que Vera va fer un repàs històric a comptes o altres històries i la manera de comptar-les. Encara que el públic participant a l’acte no va ser molt nombrós, la conferència va comptar amb un ritme molt dinàmic i amb participació del públic, que fins i tot ajudava a Juan Manuel Vera a comptar històries. El conferenciat, ajudat d’un aparell reproductor de cintes de cassette, va posar diversos exemples d’històries que ha pogut replegar per pobles de Castelló i Terol.

Més informació: