El millor formatge curat de cabra del món es presenta davant la Diputació

_____________________
comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 29 d’octubre de 2009

El diputat de Desenvolupament Rural, Ramón Tomás, i el gerent de Formatges de Catí, Miquel Vives, han presentat aquest matí els formatges de “Cabra Curado” i “Romero” que han rebut la medalla d’or i bronze respectivament en el certamen World Cheese Awards. En el cas específic de la medalla d’or permet considerar el “Formatge de Cabra curat Vall de Catí” com el millor del món. Aquests guardons van ser obtinguts entre les 4.000 mostres que s’han presentat a concurs, celebrat en Gran Canària. Els premis internacionals que s’han desenvolupat a Canàries han tingut una gran repercussió en informatius de televisió nacional i també en la premsa especialitzada. Així mateix, aquests guardons són una referència en la catalogació de les marques de formatge més prestigioses del món, entre les quals ha aconseguit introduir-se Formatges Vall de Catí.

img_1407Els catadors que han valorat els formatges han estat 140 especialistes procedents de països com EUA, Argentina, Sud-àfrica, Austràlia, Nova Zelanda, Grècia, Itàlia, Àustria, França, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, Holanda, Irlanda, Portugal i Espanya. En l’actualitat, Formatges de Catí té una producció de 1.200.000 litres de llet a l’any, dels quals 50.000 procedeixen de l’explotació agropecuària que té la Diputació en Llaures. La formatgera empra a més de 20 treballadors en les dues plantes que té a Catí i Morella.

El diputat de Desenvolupament Rural, Ramón Tomás, ha destacat “l’alta qualitat d’un producte nostre que està donant la volta al món. Duem des de l’any 202 treballant al costat d’aquesta cooperativa quesera, a la qual no hem deixat cap any de donar-li importants subvencions. Creiem en el seu treball i serietat, que no només dóna qualitat als seus productes, sinó també treball en una zona que realment ho necessita. Així dinamitzem dos sectors molt importants per a nosaltres”. El gerent de Formatges de Catí, Miquel Vives, ha destacat “la constància de Formatges de Catí, que des de 2002 ha obtingut un total de 12 guardons a nivell provincial, autonòmic, nacional i, com en el World Cheese Awards, en premis de caràcter mundial. La “World Cheese Award”, organitzada per la “World Fine Foods”, des de 1988, a Londres, aquesta considerat com el certamen de formatges més important a nivell internacional. Els guardons concedits en aquesta cata són altament reconeguts per la distribució i comercialització a Europa”.

___________
documents
vídeo: nord:24 minuts a la formatgeria El Pastor de Morella

Més informació: |