Forcall vol publicar un llibre de la Santantonada i reactivar la declaració de Bé d’Interés Cultural


Etiquetes: , ,


______________________
comarquesnord.cat, Forcall
dijous, 29 d’octubre de 2009

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, ha demanat recolzament al departament de cultura de la Diputació Provincial per a la edició d’un llibre de la festa de Sant Antoni. La Santantonada de Forcall compila una sèrie d’estudis que investigadors d’aquesta ancestraltradició han anat aportant al voltant de la mateixa. Aquesta setmana l’alcalde Forcall s’ha reunit amb el diputat de cultura, Miguel Àngel Mulet, per a presentar-li el projecte de la publicació.

Sembla ser que la idea ha estat ben acollida, encara que, en aquestos moments, hi ha una llarga llista de llibres per publicar amb el recolzament de l’Ens Provincial. La visita també servia per tractar de la declaració de Bé d’Interès Cultural de la Santantonada forcallana. La documentació es troba en la Conselleria de Cultura paralitzada, sense motiu conegut, des de fa varis anys, fins i tot des d’abans de la declaració de la festa com a d’Interès turístic a la Comunitat Valenciana.

El que va sol·licitar el primer edil forcallà va ser la intermediació del diputat de cultura per a que aquesta declaració, que compta amb tots els informes favorables, sigue reactivada en l’administració autonòmica.

_________
documents
Entrevista amb Santiago Pérez
Santiago Pérez, Alcalde de Forcall

Més informació: | |