Maravillas Rojo destaca “la importància de l’àmbit local i la necessitat dels municipis de sumar esforços”


______________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 30 d’octubre de 2009

La Secretària General d’Ocupació, Maravillas Rojo, ha visitat Morella per a clausurar el II Taller d’Ocupació Terra d’Encontres, de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. En l’acte, també han participat el President de la Mancomunitat, Jordi Romeu, el Gerent, Jaume Antich i l’alcalde de Morella, Ximo Puig. A la clausura han assistit unes 60 persones, entre professors del taller, alumnes i representants de la Mancomunitat. Després dels distints discursos, s’ha procedit a l’entrega dels títols als alumnes dels tallers. Maravillas Rojo ha volgut destacar “la importància de l’àmbit local i la necessitat dels municipis, de sumar xicotets esforços, perquè la multiplicació de les petites coses és el que ens permet comprendre allò que és gran”. La Secretària també ha indicat que “no és fàcil sumar 24 municipis, desplaçar-se o compartir, però és necessari i és un paradigma fonamental per a l’ocupació del segle XXI”. Maravillas Rojo també ha subratllat la importància de les polítiques d’ocupació actives, “perquè l’ocupació és fonamental per a millorar la qualitat de vida, sobretot, de les localitats menudes”. Per este motiu, “el II Taller d’Ocupació Terra d’ Encontres és molt positiu, ja que no és el mateix la formació en aules que la formació en el context laboral”, ha afegit Rojo.

La Secretària també ha volgut instar els alumnes a què “continuen amb la seua formació, perquè anem cada vegada més cap a serveis amb qualificació, per això hem d’ampliar els nostres coneixements”. Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, ha destacat la “importància de les institucions que es formen des de davall, com la Mancomunitat de la Taula del Sénia”. Respecte al taller d’ocupació que s’ha clausurat, Puig ha indicat la “necessitat d’insistir i invertir en este tipus de polítiques actives, que des del món local agraïm i recolzem”.

L’alcalde de Morella també ha dedicat unes paraules als assistents, instant-los a què “tornen a la societat la inversió que la Mancomunitat a fet amb vosaltres”. El President de la Mancomunitat, Jordi Romeu, ha fet insistència en la inportancia per a arribar a acords. “Totes les decisions de la Mancomunitat s’aproven per unanimitat, la qual cosa significa que treballem les diferències i que hi ha unió. Sempre intentem sumar”. Romeu també ha destacat les dos programes fonamentals de la Mancomunitat, que són estos tallers i la reparació dels camins rurals. Cal recordar, que durant este curs, han format part alumnes de dos especialitats distintes, la d’ajuda domiciliària i l’atenció ciutadana. És a dir, una branca orientada a l’ajuda de persones dependents, amb un total de 24 alumnes, i una altra a l’atenció turística, amb vuit. L’Agent de Desenrotllament i Ocupació Local (ADEL) de la Mancomunitat, Tere Adell, explicava que el II Taller d’Ocupació Terra d’Encontres “ha sigut un èxit, sobretot en la seua inserció, ja que alguns dels alumnes ja han trobat treball.

A més, tots els alumnes que es van matricular i que van iniciar el curs, ho han finalitzat”. Alguns dels alumnes del taller ja tenen contracte per a incorporar-se al món laboral. Dos xiques s’han incorporat al Centre de Dia de Morella i diverses a diferents centres de dia o residències de la tercera edat d’altres municipis.

Més informació: |