L’Ajuntament de Morella continua amb el conveni de pràctiques amb la Universitat Jaume I

_________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 3 de novembre de 2009

L’Ajuntament de Morella continua facilitant les pràctiques formatives als alumnes, mitjançant un conveni amb la Universitat Jaume I. D’esta manera, els alumnes de distintes disciplines poden incorporar-se a realitzar les pràctiques en el consistori. En especial, les especialitats que més alumnes congreguen, solen ser les de turisme i arquitectura.

Judith García, alumna d’esta matèria, s’incorpora avui a realitzar les 180 hores formatives. L’Ajuntament de Morella també desenvolupa, paral·lelament, un altre programa beneficiós per als alumnes universitaris, que és el Pla d’Ajuda a Universitaris, per a realitzar treballs sobre Morella. El consistori ofereix ajuda i assistència tècnica, material per a realitzar les presentacions i una dotació econòmica.

Este pla, és el segon any que es realitza i té projectes molt interessants, com la construcció d’una nova carretera, un pla de residu zero o una nova aplicació web per a visitar virtualment Morella. En el primer curs, per exemple, es va presentar una maqueta per a reformar l’edifici Colomer-Zurita i convertir-ho en un centre cultural. Segons el regidor de joventut, Rhamsés Ripollés, “l’objectiu del Pla és que els alumnes puguen desenrotllar professionalment els seus estudis en Morella, per la qual cosa es beneficien tant l’alumne com la localitat”.

Els alumnes que estan dins del Pla d’este curs, procedeixen de tres universitats distintes: la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de l’ESADE Business School i d’una universitat japonesa. Segons Ripollés, també “s’intenta que els estudiants puguen finalitzar la seua carrera en Morella, ja que som una de les ciutats de la Comunitat Valenciana amb més estudiants per habitant”. Actualment, s’estan rebent els quatre projectes de final de carrera que s’han desenvolupat sobre Morella i, alguns, ja s’han defés davant del tribunal. Ara, també, “s’està esperant la recepció de noves propostes per al curs que ve, en la que poden participar, tant alumnes de Morella com d’altres localitats”, ha afegit l’edil.

Més informació: |