LA FALSA | Camps i Rajoy, vides paral.leles?

JOAN CARLES MARCOBAL
‘Dos homes i un destí’, no sé si pot ser aquest el títol de la pel·lícula que podrien arribar a protagonitzar Francesc Camps, president de la Generalitat Valenciana, i Mariano Rajoy, president del PP nacional, cap de l’oposició i, de moment, candidat a la Moncloa. Es diu des de temps immemorials que darrera d’un gran home sempre hi ha una gran dona i fins i tot en això semblen tots dos.

A Madrid ha sorgit un altre enfrontament entre Rajoy i Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat, amb motiu del relleu en la presidència de Caja Madrid, del qual tots coincideixen en que el que ha eixit debilitat ha estat el president del PP i no falten veus amagades que xiuxiuegen demanant un canvi de Rajoy per Aguirre al front del PP. Sectors no afins a Gallardón li veuen més possibilitats a ‘doña Esperanza’ de guanyar les generals.

Pel que fa a València també hi ha veus discordants amb la manera de gestionar la crisi Gürtel per part de Camps: el Partit Popular d’Alacant, en la línia de Zaplana, no accepta l’elecció de Maluenda com a portaveu a les Corts ni el canvi en la secretaria general del partit per no fer-se d’acord amb les normes. A Castelló, Fabra no parava de defendre a Ricardo Costa com a parlamentari després d’una reunió entre els presidents de Diputació del País per abordar la qüestió.

I la dona d’ací a l’ombra ja ix ben a la llum. Ja no són xiuxiuejos els que demanen ‘Rita presidenta’ i en alguns sectors ja li diuen ‘futura exalcaldesa de València’ en clara referència a que s’arrima al Palau de la Generalitat.

Més informació: |