Ximo Puig es reuneix en el Ministeri de Medi Ambient per a desbloquejar el tram de la Torreta-Morella de la N-232


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, Madrid
divendres, 30 d’octubre de 2009

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, el senador Joan Batista Cardona i el Subdirector General d’Avaluació Ambiental, Àngel Muñoz, s’han reunit avui en el Ministeri de Medi Ambient, per a intentar desbloquejar el tram de la Nacional 232, de la Masia La Torreta a Morella. Segons Puig, la reunió ha sigut “positiva”, ja que “el Ministeri s’ha compromés a agilitzar al màxim els tràmits per a desbloquejar la carretera”.

Cal recordar que este tram ha sigut declarat zona ZEPA (Zona Especial de Protecció d’Aus) per la Conselleria de Medi Ambient. Esta paralització va arribar quan el projecte estava finalitzat i pendent de la seua licitació. L’administració autonòmica, prèviament havia autoritzat el projecte de condicionament sense necessitat de realitzar cap altre estudi mediambiental. L’Ajuntament de Morella demana que s’obvie la necessitat d’un nou estudi d’impacte mediambiental, que ralentitzaria tot el procés.

El projecte de la nova carretera, transcorre pel mateix trajecte, però eludint algunes revoltes. Així, doncs, Muñoz “ha mostrat una voluntat clara de cooperar perquè s’agilitze tot el procés i es puga licitar des del Ministeri de Foment”, ha comentat Puig. Des del consistori morellà s’intenta que els trams pendents de la N-232 s’executen amb més agilitat. La setmana passada es va inaugurar l’important tram de la Variant de la Pobla d’Alcolea, que ja disminuïx les distàncies amb els municipis de Terol.

A més, el tram de Rafels, ja es troba en execució i es pot observar com evoluciona el treball quan es circula en direcció a Alcanyís. Per este motiu, només queden per executar-se els projectes del Port de Querol i de la Torreta a Morella, que disminuiran notablement el temps empleat i la seguretat per a dirigir-se cap a Vinaròs o Castelló.

___________
documents
20091022_ximopuig_alcalde_200x200Ximo Puig, alcalde de Morella

Més informació: | |