El primer derbi comarcal de la temporada acaba en taules (Vilafranca 1-1 Morella)

comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 2 de novembre de 2009

Taules en el primer derbi de la temporada entre dos equips de la comarca dels Ports, el Vilafranca i el Morella, que empataven a un gol al camp del Serrito. Bon ambient i bona entrada, incentivat per un temps molt agradable, en un encontre sense dominador clar, amb poc futbol i disputat amb esportivitat, en un just repartiment de punts. Tot i això, l’àrbitre no va estar a l’altura, buscant en excés el protagonisme, estant més pendent d’accions aïllades del partit.

Toni Martínez, entrenador del Vilafranca, alineava a Víctor, Álex, Javi Ripollés, Héctor, Carlos Pitarch, Loras, Bayot, Santos, Alberto, Carlos Monferrer i Raúl. També van jugar Román, Sirvent, David i Niki. . Per la seua banda, Tomás Badía treia en l’onze titular a Jero, Marc Bellvís, Carni, Hugo, Pau, Ángel, David Dolz, Pepe Meseguer, Marc Moles, Jordi i Albert. A la segona meitat eixirien Joan Bellvís, Marc Monfort, Guillermo i Juan.

Els golejadors van ser Alberto per al Vilafranca i Ángel per als morellans. L’encontre s’encetava amb els minuts de tanteig, en els dos equips buscant posicionar-se al terreny de joc i buscar el domini de la pilota, fet que no van aconseguir durant els 90 minuts ni el Vilafranca, ni el Morella.

Al minut 20 aplegava la primera jugada clau. Pilota aèria amb dubtes per part de Carni i Hugo al deixar botar l’esfèric. Alberto, jugador vilafranquí, va estar molt hàbil i ràpid per obrir el marcador. Amb el gol també aplegava una targeta groga per al defensa morellà Pau per protestar al àrbitre, Crespo Sotodosos. Poc duraria l’alegria local, ja que amb la treta del baló des del mig del camp, Jordi provava sorprendre als vilafranquins amb xut directe sense perill, però que va rebotar en un jugador del Vilafranca ocasionant un córner. A la treta aplegava el gol del Morella fet per Ángel de cap dins del àrea menuda. A partir d’aquell moment alternança d’ocasions, sent les més perilloses del Vilafranca. Destacar d’aquest tram que Hugo va vore una groga que condicionava a la defensa morellana, ja que els dos centrals tenien targeta.

A la segona meitat el Morella va fer dos canvis, Hugo abandonava el camp per la targeta sent substituït per un recanvi natural, Marc Monfort. Mentre que Marc Bellvís eixia per Albert, que va tenir un petit mareig a la primera meitat, fent Tomás Badía un canvi tàctic adelantant a Carni com a interior per la banda dreta. La dinàmica del partit no va canviar, sense dominador clar i amb poc futbol, afavorit per les moltes interrupcions que van haver-hi. El més destacable de la segona part va ser una claríssima ocasió del Morella, amb un xut potent de Carni a pocs metres de la porteria amb una resposta impressionant de Víctor, el porter vilafranquí.

Empat en un encontre marcat per l’actuació arbitral de Sotodosos, que a pesar de no influir en el resultat, ajudat també per l’actitud dels dos equips, va acabar desquiciant a tots els protagonistes, tant als jugadors, com als aficionats, destacant que xiulava el final amb molt poc descompte, tot i que el joc va estar parat molts de minuts a la segona meitat.