Vilafranca fa un curs de cata de vins


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dilluns, 2 de novembre de 2009

La Casa de Cultura de Vilafranca, va ser la seu el passat dissabte d’un curs dedicat al ‘Ví i la taula’, centrat en la cata de vins però també en la utilització del ví a la taula. Complementar cadascú dels plats que es poden preparar amb el vi oportú, era una de les qüestions a abordar en aquest curset d’un dia. Una activitat que ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i la Universitat Jaume I de Castelló amb el programa Extensió Universitària. Un total de 17 alumnes assistien a aquest curset, impartit per Miguel Mate, de l’empresa valenciana Cuinare, que col·labora des de l’any 2005 amb la Universitat Jaume I de Castelló, impartint cursos d’aquestes característiques.

La sessió va ser planificada amb teoria i pràctica. Al principi és important conèixer alguns conceptes bàsics que envolten al món del vi, per passar posteriorment a altres qüestions, com per exemple la cata del vi. Les classes pel matí, es realitzaven d’11 a 14 hores i per la vesprada des de les 5 fins a les 8.

Els alumnes van estar molt participatius en tot moment. Dels 17 alumnes presents cap es dedicava a l’hostaleria ni era propietari de vinyes. Aquest fet era important per al professor, que considerava l’activitat com a un curset lúdic i en el que l’alumnat pretenia conèixer un poc més el món del vi.

A Vilafranca ja s’han celebrat més cursets de cata de vi, que sempre solen comptar amb gran acceptació. El món del vi, compta amb molts adeptes, amb gent que col·lecciona botelles de vi o tenen bodegues als baixos de les vivendes. Es per això que els cursos de cata de vi alcen expectació ja que la gent vol conèixer més coses al voltant d’aquest complexe món.

Més informació: |