Portell edita un nou catàleg amb la flora de la Rambla Cellumbres


Etiquetes:

___________________________
comarquesnord.cat, Portell
dimarts, 3 de novembre de 2009

L’Ajuntament de Portell ha editat un nou catàleg amb la flora del Paratge Natural Municipal de la Rambla Cellumbres, que Portell compartix amb Portell i Castellfort. La flora de Portell està formada per més de 650 espècies, encara que els experts apunten que si es realitzen noves prospeccions poden trobar-se moltes més varietats de plantes.

El catàleg ha comptat amb la col·laboració d’Alejandro Pérez Ferrer, que ha realitzat les fotografies i ha elaborat els textos. Algunes de les plantes descrites com les orquídies Gymnadenia conopsea i Cephalanthera roja en la guia ja les va descriure el botànic Cavanilles en la primavera de 1791.

Pérez Ferrer destaca la complexitat geomorfològica i el bon estat de conservació de les formacions vegetals. En cada planta es descriu el nom en castellà i valencià, el nom científic, una breu descripció de la planta, la seua abundància, l’altura i els mesos en què es troba la planta en període de floració.

La descripció de les plantes es dividix entre plantes aromàtiques i medicinals, falagueres, arbustos, arbres, plantes rupícoles, angioespermes, i gimnoespermes. L’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer hi ha assenyalat que “la guia forma part d’un programa per a donar a conéixer el patrimoni natural i l’entorn del municipi”.

___________
documents
descarregat el catàleg en pdf

Més informació: