Els alumnes de l’IES de Vilafranca es concentren contra la retallada de professors


Etiquetes: ,


____________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dimecres, 4 de novembre de 2009

Els instituts d’educació secundària de la comarca estan sofrint la manca de professors en aquest curs 2009-2010. Els alumnes de Morella han estat des de principi de curs sense professor de Valencià i els de Vilafranca han protestat aquest dimecres per la retallada del personal docent del centre educatiu. Els vilafranquins, a més, han optat per fer manifesta la seua protesta amb una concentració a la Plaça d’en Blasc, on han llegit el manifest  consensuat. En ell es diu que “ens hem mobilitzat d’aquesta manera per a reivindicar els nostres drets. En el curs actual s’han produït retalls en el personal docent de l’institut. La nostra presencia ací te el proposit de fer-vos arribar la situació que tenim i ens perjudica i seguirà perjudicant-nos durant tot el nostre trajecte acadèmic”.

Els motius de la protesta són clars. “La suspensió d’assignatures, les quals afrontarem alguns l’any que ve, ens lleva una mínima base cap a eixe coneixement. A més el curs de segon segueis esperant la suposada profesora qualificada en Educació per a la Ciutadania, ja que segons la Conselleria, els nostres professors no tenen la formació suficient per a impartir l’assignatura. En quant al projecte d’investigació, només contem amb un profesor, per a vint tipus de projectes distints, encaminats a les diferents rames de batxillerat. En aquesta convocatoria no esperem aconseguir el que diem, sols pretenem fer-vos saber a quin nivell ens te la Conselleria i esperem que no torne a ocorrer i que la manca de professors es solucione de cara al futur per a que els anys vinents, les noves promocions estiguen més capacitades.”

Els joves, amb aquest acte, busquen la notorietat dels seus problemes, als que es demana alhora que els faiguen cas. “Degut a la nostra joventut, creem que aquestes paraules no seran molt considerades, però almenys nosaltres hem fet el que estava en les nostres mans, el nostre esperit no és conformista i no ens agrada que ens prenguen el pèl”, conclou el comunicat.

Més informació: |