El Servei d’Ocupació Local de l’Ajuntament ja ha tramitat més de 80 ocupacions en sis mesos


________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 5 de novembre de 2009

El balanç de funcionament de la Borsa de Treball de l’Ajuntament de Morella està sent molt positiu. Sis mesos s’acompleixen de la reactivació d’aquesta borsa i en aquest temps més de 80 persones han estat posades en contacte en empreses sol·licitants i han acabat tenint feina.

Segons la regidora d’Hisenda, Sandra Garcia, moltes son les persones que han fet us del sistema, i moltes, més de les que puga semblar, les empreses que també estant utilitzant aquest servei per trobar els treballadors que necessiten en aquesta zona. Principalment son empreses de construcció les que llancen ofertes, que normalment contemplen el període de temps en el que es calcula l’obra. Però també comerços, restaurants, explotacions agropecuàries, i d’altres menudes empreses han utilitzen el sistema.

El Pla d’Ocupació Local, es va marcar l’objectiu de la plena ocupació en uns temps complicats, com són aquestos. La importància de la creació de llocs de treball a l’àmbit local i la implicació de tota la societat en este objectiu és la meta en la que es treballa. El servei es totalment gratuït, i s’actualitza constantment. Des d’ací s’informa directament als que s’han apuntat de les ofertes publiques i privades que es poden adaptar millor al seu perfil, també de les convocatòries púbiques de la resta d’administracions.

La inscripció en la borsa també es vàlida en el sentit de que així es pot conèixer en exactitud quines són les activitats econòmiques més demandades, així com els sectors que aglutinen major taxa de desocupació, així l’administració local pot actuar en una u altra direcció. Per a la regidora d’Hisenda, Sandra Garcia, aquest es un servei fonamental quin funcionament valora de forma molt positiva per que, tenint en compte la nostra població, haver pogut posar en contacte a més de 80 persones en empreses interessades a contractar-les, en tant sols sis mesos, demostra que funciona. La borsa de treball també es pot consultar a través de la web municipal . La darrera oferta de feina publicada es del sector de la construcció. Una empresa demana un oficial de primera i oferix contracte temporal fins finalització de l’obra.