Les teles locals sense llicència tindran que tancar abans de finals d’any


Etiquetes: , ,

_________________________
comarquesnord.cat, Castelló
dijous, 5 de novembre de 2009

“Contra les televisions il.legals no hi haurà miraments; es tancaran d’ofici després de l’apagada analògica” ha dit la consellera Paula Sánchez en la reunió informativa sobre el Pla Autonòmic d’Accés a la TDT que mantenia amb alcaldes i responsables tècnics de tota la província a Castelló.

Al 2006 es van adjudicar les llicències de la televisió local per tal, d’una banda, de donar el pas a la TDT i, per altre, de reorgantizar un sector que operava en l’alegalitat. D’aquesta manera el territori valencià es dividia en demarcacions intercomarcals que, en la nostra província, corresponen a Castelló, Vinaròs, la Vall d’Uixó i Morella, aquesta última on pertanyen també les localitats de Vilafranca i Benassal.

El govern valencià, que té la competència en aquesta materia audiovisual, donava quatre llicències per cadascuna de les demarcacions. A la comarca dels Ports hi haurà, per tant, quatre televisions locals: un canal públic del que encara no s’ha format el consorci que l’ha de gestionar; dos canals adjudicats a empreses de Castelló que encara no han engegat les emissions comarcals i “nord”, que ja emet en analògic i que properament també passarà a la TDT. Tots quatre han de compartir un múltiplex, que és com s’anomena el model  emissor digital escollit. Pel que fa al consorci comarcal, la consellera assegurava que “els municipis de cada demarcació deuran, primer, crear un consorci i repartir-se una única televisió per a tots, establint temps d’emissió per a cada localitat”.

D’aquesta manera es regula un sector audiovisual, el de les televisions locals, que ha viscut en una situació d’irregularitat des de fa vora 30 anys, quan van aparèixer les primeres emissores, entre les que es trobava TeleMorella, germen de l’actual “nord”. La resta de televisions locals, segons assegurava la consellera, “deuran tancar les seues portes”.

Més informació: | |