Les obres del carrer Blasc d’Alagó començaran immediatament


____________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 6 de novembre de 2009

Les obres de l’últim tram del carrer Blasc d’Alagó començaran immediatament, tal i com es va aprovar aquest dijous en el ple extraordinari. Això es deu al fet que Conselleria de Comerç ha concedit la subvenció per a millorar la peatonalizació de les zones comercials, esta mateixa setmana i, s’exigeix que un alt percentatge de l’obra estiga finalitzat abans de que concloga l’any. Amb estes actuacions es reurbanitzarà el tram que va des d’abans de l’hotel Cardenal Ram fins a la fi dels porxes i es millorarà el sistema de clavegueram, canalitzacions i conduccions elèctriques.

Esta actuació suposarà, segons el regidor d’urbanisme Rhamsés Ripollés, “una millora en serveis, peatonalizació i visiblitat per a tots els comerços d’este caracterísitc carrer de Morella. Això és un projecte ambiciós, en un tram que presenta molts problemes”. El cost total d’estes actuacions és d’uns 260.000 eur os, els quals es finançaran amb fons municipals i part de la subvenció.

L’empresa municipal CISE serà l’encarregada de dur a terme les obres, ja que “si traguérem a concurs l’obra, perdríem la subvenció, a causa dels tres mesos aproximadament que duraria el procediment”. Durant estos dies, s’estan duent a terme reunions amb els veïns afectats, per a estudiar com serà el procediment de les obres i els talls del carrer principal. Esta obra ha condicionat l’inici de les actuacions del Carrer Sant Julià, que es posposaran fins a “finals de febrer o principis de març”, segons Ripollés. Les obres d’estos dos carrers no es poden executar al mateix temps, ja que seria impossible circular cap al nucli urbà de la localitat. Cal recordar que estes són les dos pri ncipals vies per les quals circulen vehicles.

Adjudicació dels monts cinegètics
L’Ajuntament de Morella adjudicava també aquest dijous l’aprofitament cinegètic dels montes públics de Morella, per un periode de 5 anys. El Monte d’Ortells serà aprofitat pel Club de Caçadors d’Ortells, que aportarà 950, i els Montes d’Herbesset, Pereroles i Carrascals, seran gestionats cinegèticament per la Societat de Caçadors el Maestrazgo de Morella, qui va marcar una plica de 2.787 euros.

Les adjudicacions s’aprovaven per unanimitat després d’anular l’acord plenari per a subhastar els montes, ja que segons explicava el regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, tenint en compte que ni la durada del contracte, ni la quantia, arriben al que marca la legislació, es poden adjudicar de forma directa.La Conselleria de Territori havia alertat a l’Ajuntament de Morella de que complira el que determina la llei respecte als aprofitaments cinegètics en els montes públics, i que per tant tenia que traure a concurs aquestos aprofitaments en uns preus que ja venien fins i tot marcats per l’Administració autonòmica. Fins ara aquestos montes estaven cedits per a aquest aprofitament a les societats de Caçadors del municipi. Ara un cop complimentat el reglament els continuaran aprofitant les mateixes societats, però amb l’aportació dels diners marcats en l’adjudicació.

“L’Ajuntament de Morella està satisfet perquè considerem que l’explotació de recursos del nostre territori, és millor que la realitzen associacions del nostre terreny” va afirmar el regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés.

Més informació: | | | |