Els socialistes de Morella han celebrat el 30 aniversari de la creació de l’agrupació


___________________________
comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 7 de novembre de 2009

Aquest dissabte, 7 de novembre, els socialistes morellans han celebrat el 30 Aniversari de la constitució de l’Agrupació del PSPV-PSOE. Els actes es van iniciar a les 12.00 hores en la seu del partit amb una exposició sobre la Memòria Històrica.

A continuació va tindre lloc un acte públic a la Casa Ciurana de Morella. En ell van participar el secretari general del PSPV, Josep Bordás, la sotssecretària general, María Rallo, l’alcalde de Morella, Ximo El Puig i María José Salvador, diputada autonòmica i sotssecretària general del PSPV de la Província de Castelló. En els parlaments, es va descatar el valor dels primers socialistes que van començar, fa més de 30 anys, a lluitar per la democràcia “en cases particulars, amb gran secretisme” i s’ha recorregut la història del partit fins “l’actual seu, al Tint”.

Durant l’acte s’ha homenatjat als primers socialistes que conformaren una llista electoral per a les primeres eleccions de la Democràcia. Encara que molts d’ells ja han mort, no han faltat els seus descendents per a recollir un obsequi de record en el seu nom. “Segur que ens estan mirant i es senten orgullosos de nosaltres”, asseguraven els familiars.

Un dels moments més emotius va estar la projecció d’un audiovisual que, mitjançant les fotos de l’arxiu del partit, va permetre recordar els 30 darrers anys del progressisme morellà, on es poden veure les primeres manifestacions en les que participaven a finals dels anys 70, a un jove Ximo Puig a la Generalitat Valenciana o als caps de llista de les diferents eleccions, com ara a José Miguel Adell, Ernesto Blanch Cabeza ó Xavier Fabregat, així com també a recordats militants com Abilio Ulldemolins, Aniceto Rallo ó Elías Antolí.

En l’acte, Ximo Puig va destacar que, “Morella ha passat del blanc i negre de la dècada dels 70 i dels 80 al color del 1991 endavant”. Alhora, ha remarcat projectes clau “que ha portat el socialisme a Morella, com la Plaça Colon, l’Alameda” i d’altres projectes que estan en marxa, com “el Parador o l’A-68”.

Una història que começà al 1978
L’agrupació socialista de Morella va ser constituïda en 1978 i compta en l’actualitat amb quasi un centenar de militants. Es tracta d’un col·lectiu molt actiu que realitza al llarg de l’any un ampli calendari d’actes, cicles de conferències, exposicions, debats, jornades ciutadanes, o seminaris de formació.

___________
documents
Audiovisual projectat durant l’acte

Més informació: | |

1 comentari

  1. Per molts anys!!!!! Endavant!!!!
    que sempre, sempre, sigue en color!!!!!
    Una abraçada ben forta per a tots els integrants de l’agrupació.