Tocar les campanes amb un missatge de mòbil

_________________________
comarquesnord.cat, Tronchón
dissabte, 7 de novembre de 2009

Les noves tecnologies no estan renyides amb la tradició. Fins i tot de vegades són les millors aliades, com ha passat a Tronchón. Allí el capellà s’enfrontava cada dia al problema que tenen molts de sacerdots de les nostres comarques, que han d’atendre a molts de pobles alhora i se’ls multiplica la feina.

A Tronchón, concretament, la qüestió no estava en que el capellà no arribava a la missa, sinó que no tenia el temps suficient per a tocar les campanes amb antel.lació per a avisar als 60 habitants del respectius oficis religiosos, ja que ha de d’oficiar missa en cinc localitats diferents.

Ara el convertir el vi i el pa en la sang i el cos de Crist ho haurà de fer igual en aquests cinc pobles, però per a tocar les campanes no caldrà que estigue present, ja que s’ha ideat un sistema per el qual, amb un missatge de text enviat des del mòbil des del lloc on estigue podrà activar les campanes, segons informa la web municipal de Tronchón. Així, mentre està de camí entre un poble i un altre, les campanes ja van sonat. I amb un nou missatge SMS, es desactiven.

Més informació: | |