La producció dels parcs eòlics de Castelló va superar per primera vegada al consum total de la província


Etiquetes:

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 9 de novembre de 2009

La producció dels parcs eòlics en funcionaments en la província de Castelló va anar ahir, per primera vegada, superior al consum total de tota la província, segons les dades de l’Agència Valenciana de l’Energia. Així, durant aquest dilluns les instal·lacions eòliques de les zones 1,2,3 i 6, totes elles a Castelló, van produir un total de 8.968 megavats hora, un 11% més que tot el consum elèctric registrat en la província, que va ser de 8.048 megavatios hora (MWh).

A més, els dies de forts vents que la Comunitat Valenciana va registrar durant la setmana passada i fins a diumenge han motivat que els parcs eòlics a Castelló hagen estat capaços d’abastir més del 70% de tot el consum elèctric que es va registrar en la província durant aquesta setmana. En aquests set dies es van produir un total de 54.422 MWh (megavatios hora) d’electricitat procedent de l’energia eòlica. El consum elèctric de la província en aquests mateixos dies va ascendir a 74.859 MWh. D’aquesta forma, els parcs eòlics de la província han abastit de mitjana el 73% de les necessitats elèctriques de Castelló, incloent els consums de tots els sectors; domèstics, industrial, serveis, etc.

El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha recordat que “el Consell ha fet una aposta molt important per generació d’energia elèctrica a través d’energies renovables i el Pla Eòlic és un dels seus màxims exponents. Quan la totalitat dels parcs eòlics previstos estiguin en funcionament podran cobrir el 80% del consum del sector domèstic de la Comunitat”.

Més informació: