Es presenta el llibre “Relatos del Maestrazgo”


___________________________
comarquesnord.cat, Cantavella
dimarts, 10 de novembre de 2009

El pròxim dia 14 de novembre a les 19 hores tindrà lloc en el Centre Cultural de Cantavieja la presentació del llibre “Relatos del Maestrazgo”. Aquest volum recopila els relats guanyadors dels concursos del 2006, 2007 i 2008, i que són fruit del treball de l’Àrea de Cultura de la Comarca del Maestrazgo per fomentar i promocionar la creació literària en el nostre territori.

El llibre recopila 9 relats, tots inèdits, en una bonica edició que farà agradable la seva lectura. Els autors són tots diferents, amb diferents procedències, i tots ells, per un temps, van pensar i van inventar el seu Maestrazgo particular, aquest en el qual va succeir una història, un esdeveniment, que va donar motiu al seu relat. “Els textos reflecteixen molts estats d’ànim, molts sentiments i estan realitzats de bon tros afecte, ja que a través dels personatges protagonistes i les seves vivències es mostren noves visions d’aquest territori”, segons la organització. S’ha volgut potenciar aquests aspectes en l’edició, que “gràcies a aquesta petita publicació més persones s’acosten i coneguen nostre Maestrazgo, una comarca rica en paisatge i patrimoni, en tradicions, en cultura en el més ampli sentit de la paraula.”

“Creiem que l’edició donarà un nou valor afegit al Maestrazgo, contribuirà al seu coneixement i motivarà a nous turistes aficionats a la literatura a imaginar noves històries. Així, vam esperar que faci passar una bona estona a tots els quals s’acostin a les seves pàgines de manera que l’esforç que es realitza en la difusió de la creació literària entorn de la nostra comarca es vegi recompensat”, apunten.

La Comarca del Maestrazgo, a través dels seus concursos, ja que també es realitzen un de novel·la curta i altre de fotografia, es proposa potenciar la creativitat propiciant que els habitants del Maestrazgo percebin el seu espai quotidià en clau artística, en aquest cas, des de la literatura.