L’abocador de Vilafranca es clausurarà en mig any


___________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous, 13 de novembre de 2009

El Vicepresident de la Diputació Provincial de Castelló, Vicent Aparici anunciava aquesta setmana que l’abocador residus sòlids de Vilafranca es clausurarà en 6 mesos. L’abocador, després de vàries ampliacions ja està pràcticament ple, ja que el got en el que actualment s’estan dipositant les deixalles està a punt d’omplir-se. Cal destacar que la vida del mateix s’ha vist notablement reduïda pel freqüent moviment de terres que s’ha realitzat per tal de cobrir les deixalles per a que els voltors no anaren a menjar a l’abocador. Aquest fet feia que moltes aus creuaren el parc eòlic d’Arriello, a la zona 3 per dirigir-se a l’abocador, circumstància que elevava la mortalitat dels voltors. Ja fa més d’any i mig que el parc eòlic, durant les hores diürnes està parat.

Sembla que pel moment no està massa clar on es dipositaran les deixalles dels pobles dels Ports i el Maestrat. S’està a l’espera de que es construixca la planta de Cervera on podria construir-se una planta provisional. Vilafranca, per mediació del seu Alcalde, Óscar Tena, ja va manifestar en el seu dia que el municipi no volia que es feren més ampliacions i que el poble ja havia estat solidari durant molts anys, acollint totes les escombraries de la zona. Amb aquest anunci, la Diputació de Castelló respecta la voluntat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Els terrenys on està ubicat l’actual abocador podrien acollir en un futur una planta de transferència, ja que està previst ubicar una a Vilafranca i un altra a Morella. Pel moment, i després de diferents reunions els municipis de la zona han mostrat la seua preocupació al voltant del tema de l’arreplegada del residus.

Més informació: | |