El Reclam porta “Out” fins a Vilafranca


___________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 15 de novembre de 2009

La Sala Carles Pons de la Casa de Cultura, acollia l’única representació a Vilafranca del Reclam 2009. Una funció que tenia lloc el diumenge per la vesprada, a les 19 hores i amb la que 120 espectadors s’ho van passar d’allò més bé amb l’espectacle ‘Out’ de la companyia Pere Hosta.

20091115_vil_reclam_2Out, conta l’història d’un funcionari d’un registre civil a un edifici a punt d’enderrocar-se. Dins, encara continua treballant un home, anclat en el passat i al que tothom busca. Ell s’aferra a la seua taula, al seu despatx i a la seva feina sense feina. Un home que té por a sortir del seu univers, per a sortir per la porta. Refugiat entre arxius i documents segellats mil vegades amb un unic companyia de feina, un peix. Out és un funcionari d’aquells d’abans i que avui encara podriem trobar en un vell racó d’un gran edifici, desenbolicant un entrepà.

Un espectacle divertit amb el que el públic de Vilafranca va passar una bona estona, reint amb les mil peripècies que li ocorren a aquest peculiar funcionari.

La mostra de Teatre Reclam també ha portat representacions aquest cap de setmana a Morella. El Teatre Municipal ha servit d’escenari a “Buenrrollitina”. La companyía Riki López, procedent de les Illes Balears ens ha contat una història on l’humor també destaca sobremanera. “La buenrollitina és un estimulant natural, les propietats de la qual accentuen la felicitat i actuen contra la malvolença amb acció lliscant. Allibera endorfines i és bàlsam que calma episodis d’estrès i tensió; s’aplica amb humor, lubrica les xiques i eradica el càncer de l’ànima. Està científicament demostrat que viure és una activitat interina, per això no cal patir tant!.” es destaca des de la organització.

El Reclam continua el proper dissabte a Morella
El proper cap de setmana continuarà el teatre a la comarca, amb la darrera representació. La tercera de les obres que arriben enguany serà la vesprada de dissabte al Teatre Municipal de Morella.  “Optimismo Global” està a càrrec d’Eduard Biosca Riera qui, juntament amb Xavier Serrano, donen vida als personatges de l’obra. “«El gran optimista» és20091103_reclam_01un personatge que es dedica a propagar per tot el món una nova filosofia de vida: l’optimisme global! Un pessimista és un optimista ben informat o una persona amb sobredosi de notícies dolentes? Si un got està mig buit, però en un principi estava buit, no serà perquè s’està omplint? Murphy, era un geni o un torracollons? Les persones que critiquen l’ésser humà, són conscients que elles també ho són?” es pregunten els seus autors.

“Aquesta manifestació cultural de referència a les nostres comarques no seria possible sense l’estreta col·laboració de les regidories de Cultura dels ajuntaments participants amb la Universitat Jaume I, per això agraïm molt especialment la implicació i continuïtat dels municipis participants i del personal tècnic que participa en la Mostra”, segons paraules de l’organització de la UJI.

Més informació: | |