Els socialistes dels Ports i el Maestrat es reuneixen a Morella per a buscar sol·lucions

__________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 15 de novembre de 2009

Els alcaldes i regidors socialistes dels Ports i el Maestrat s’han reunit per fer balanç de situació en aquestes respectives zones, i posar en comú les reivindicacions que volen que els seus representants a Diputació i Generalitat porten endavant. El partit socialista en el darrer Congrés decidia eliminar les comarques per passar a un model provincial. No obstant açò, per als representants socialistes del nord de Castelló, la formula els havia funcionat per fer-se sentir, i malgrat la dissolució en el organigrama del fet comarcal, cada sis mesos es tornen a trobar per tractar problemàtiques pròpies o comunes.

En aquesta reunió, que es celebrava en la seu socialista de Morella, els temes de sanitat i ensenyament van tornar a tenir les mateixes queixes de costum. En el cas de l’ensenyament, Adolf Santmartí, afirmava que espera que aquest dilluns l’IES dels Ports ja tingue professor de valencià com els han assegurat des de la Conselleria d’Educació, no obstant seguiran demanant que no es continuen retallant els planters de professorat als col·legis i Instituts d’aquestes comarques, com guany està patint el de Vilafranca, per que això suposa que els nostres alumnes no tenen les mateixes possibilitats que la resta al tenir que renunciar a moltes optatives.

En sanitat la demanda de la SAMU de Morella, i el servei complet de la de Vilafranca, que continue estan operativa sols 14 hores al dia, van ser d’altres de les qüestions, que es continuaran reivindicant. Respecte a la millora de vies de comunicació, segons apuntava Jose Manuel Gisbert, “ni la carretera de Vallibona, ni el camí de la Cana, ni la xarxa de vies de la Tinença, han tingut cap millora malgrat els compromisos, i els anuncis de noves inversions en carreteres que ens apropen a la Plana com la que s’ha anunciat tantes vegades en eixe túnel a Ares, no esta acabat ni el projecte”.

Una altra qüestió de la que es va tractar en aquesta reunió es la falta de acompliment dels compromisos de la Generalitat Valenciana per al Parc Natural de la Tinença. Les inversions compromeses fins 2010 no s’han executat en un percentatge massa elevat, tenint en compte que el període estipulat per a realitzar-les està finalitzant. En aquesta reunió un nou problema es posava damunt la taula. Els residus sòlids de totes aquestes poblacions. En sis mesos, segons la Diputació, es segellarà l’abocador controlat de Vilafranca, on aboquen totes aquestes poblacions. La planta de tractament de Cervera, encara no està ni començada. Els socialistes, segons Adolf Sanmartí, intentaran trobar una solució, consensuada amb la resta de partits polítics, per a que a través de mancomunar el servei no li surta tant car als veïns el tractament dels seus residus.

Més informació: | |