S’adequa la ruta de les Ombries de Benifassà

__________________________________
comarquesnord.cat, La Pobla de Benifassà
dimarts, 17 de novembre de 2009

La Conselleria de Medi ambient i La Caixa iniciaran pròximament les actuacions d’adequació per a persones discapacitades, mobilitat reduïda i per al públic en general, a l’àrea recreativa i la ruta de les Ombries de Benifassà, dins del Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Aquesta actuació, presentada durant la junta rectora del parc, s’insereix en el conveni de col·laboració subscrit entre la Conselleria de Medi ambient i La Caixa, per al desenvolupament del programa de gestió i conservació dels espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana.

Les obres d’adequació de la ruta i els Ombries de Benifassà conten amb un pressupost de 160.000 euros, que correrà a càrrec íntegrament de La Caixa. Les actuacions sobre l’àrea recreativa consisteixen en la demarcació i senyalització de zones d’aparcament reservat per a persones amb discapacitat, la instal·lació de mobiliari adaptat, i d’una barana de seguretat de fusta, amb la finalitat de que les persones amb algun tipus de discapacitat o amb mobilitat reduïda puguen gaudir d’una estada en l’àrea recreativa.

Ruta adaptada
El projecte inclou l’adequació per a l’ús públic d’una ruta de 550 metres, que parteix de l’àrea recreativa dels Ombries de Benifassà i discorre al costat del pantà d’Ulldecona. Es tracta d’una zona de gran valor ambiental, en la qual les superfícies de encinares i pinedes presenten gran extensió i bon estat de conservació En l’actuació es distingeixen dos trams. En el primer, de 290 metres, es muntarà una passarel·la de fusta i una barana de seguretat, a més de dues àrees de descans adaptades a les persones discapacitades, amb panells informatius del parc. En el segon tram, de 260 metres, es muntarà una barana de seguretat i s’habilitaran dues àrees amb panells informatius.

A més, al llarg de la ruta s’instal·laran cartells en Braille para persones invidents. Valors ambientals Com singularitat d’aquesta ruta, destaquen, en funció de les variacions locals del clima i les característiques del sòl, masses molt bé conservades de quejigos i enebros, així com exemplars d’espècies menys comunes a la Comunitat Valenciana, com el grèvol, el boix i el arce. També abunden les plantes aromàtiques, com espígol, romaní, timó, bulla oliva i salvia. Quant a la fauna, és possible advertir al llarg de la ruta la presència de cabres (molt abundants en aquests terrenys), senglars i voltors.

Més informació: