La foto més esperada que reobri la polèmica: gos o lleona?


Etiquetes: , ,

_____________________
comarquesnord.cat, La Sènia
dimarts, 17 de novembre de 2009

El periòdic La Veu de l’Ebre ha publicat aquesta setmana la foto més esperada dels darrers temps. És el gos salvatge que, havent sigut confòs amb una lleona, va fer de les nostres comarques el centre d’atenció a nivell nacional durant vora una setmana.

Cal recordar que aquesta història començava quan uns veïns de La Sénia donaven l’alarma de l’avistament d’una possible “lleona”, que després es va confirmar que era un gos salvatge i que finalment va ser abatuda a trets després d’un fort desplegament de mitjans que van estar alerta durant cinc dies i quant faltaven poques hores per al començament del pont del 9 d’Octubre i el Pilar.

Posteriorment es va comprovar que ja tenia vora 50 perdigonades anteriors als trets que li van provocar la mort, i diverses associacions de defensa dels animals alçaven les seues veus contra un possible cas de maltractament d’animals que ara està sent ja investigat, ja que el jutjat d’instrucció número 3 d’Amposta ha admés a tràmit la denúncia presentada per l’associació de defensa dels animals El Refugio per tal d’esclarir si es va cometre el delicte de maltractament d’animals domèstics durant la captura del gos salvatge confós amb una lleona a La Sénia fa gairebé dos mesos. Aquest delicte, tipificat al codi penal, es penat amb codemnes d’entre tres mesos i un any de presó.

La imatge, que fins ara no havia vist la llum, ha estat publicada per  La Veu de l”Ebre, diari que ha tingut accés en exclusiva a la imatge, obrint una nova polèmica sobre si hi havia motius per a la confusió del gos salvatge amb una lleona i també sobre la forma en que se li va donar mort.

Més informació: | |