El realitzador morellà Juan Antonio Querol presenta avui a Barcelona el documental Lux, Lucis


Etiquetes:


____________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 19 de novembre de 2009

El realitzador morellà Juan Antonio presenta aquest dijous a Barcelona el documental Lux, Lucis dins del Festival Internacional de Televisió de Barcelona, que organitza l’Observatori Europeu de la Televisió Infantil. La projecció té lloc a les 16.00 hores al CaixaForum.

Lux, lucis és un documental que pretén ser una aproximació al que és la llum des de diversos angles i perspectives, alguns d’ells insòlits. “Per una part hem separat la llum en tres punts de vista -simbòlic, físic i artístic- alhora que l’hem agrupada des de tres principis -característiques bàsiques de la llum, aplicacions de la llum i la llum és vida”, assegura Juan Antonio Querol. “D’aquesta manera els temes tractats ens condueixen els uns als altres bé per similitud o bé per oposició”. En el documental hi ha entrevistes a destacades personalitats del món de la cultura i la ciència, com ara l’investigador Pablo Loza-Álvarez, de l’Institut de les Ciències Fotòniques-ICFO, al director de fotografia Tomàs Pladevall o a l’artista Raquel Cohen, entre altres.

El documental, fet en la col.laboració de la prestigiosa documentalista catalana M. Dolors Genovés, té una part rodada a Barcelona i l’altra a Morella i comarca, en localitzacions naturals com la pròpia ciutat emmurallada, la Tinença de Benifassà o el cinema municipal de Morella. Lux lucis està dirigit per Juan Antonio Querol, la realització és del propi realitzador morellà i d’Arnau Vilà i Susana Chamorro, té la producció de Deira Duran i Gerard Durantes, i el guió ha estat elaborat per d’Anna Carretero.

El Festival Internacional de Televisió de Barcelona arriba enguany a la seua 13ena edició. Té com a finalitat la projecció de produccions audiovisuals d’arreu del món, valorant especialment els contingunts formatius i educatius. Dels diversos apartats que té, Lux, Lucis es projecta en el “professional”. El Festival té el suport de Unicef, de la Comissió Europea, de Nacions Unides i del Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya, entre altres institucions.

__________
documents
· Enllaç: Lux, lucis
· pdf: descarregat el programa del Festival Internacional de Televisió de Barcelona
· Facebook: Lux, Lucis al Facebook

Més informació: