El Grup de Gaiteros celebra la festa de la patrona


_______________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 22 de novembre de 2009

El Grup de Gaiteros de Morella va celebrar aquest dissabte la festivitat de Santa Cecília. Va ser una jornada plena d’activitat musical i festiva per tal de celebrar que el diumenge 22 de novembre era el dia gran per a tot músic, la festivitat de la patrona de la música Santa Cecília. Els Gaiteros i Tabaleters morellans van fer vàries cercaviles pels carrers del poble, va destacar que van anar per carrers per on no solen passar habitualment, i es van ajuntar per a celebrar un dia de germanor dels músics amb un esmorzar, dinar i sopar.

Actualment, la música popular viu un dels moments gairebé històrics a la nostra comarca, amb la recuperació continua que gent com els Gaiteros de Morella estan fent d’un instrument tant tradicional com la dolçaina. En els darrers anys el nombre d’aficionats a l’instrument està creixent de forma espectacular a la comarca. El grup compta amb uns 40 músics que durant tot el any realitzen diferents sortides musicals, i són un element clau en festivitats com el Corpus o Sant Antoni. També continua en un gran moment l’escola de música de la gaita i el tabal que compta amb gent molt jove que te ganes d’aprendre aquests instruments tradicionals.

Els Gaiteros han obert les celebracions de Santa Cecilia a Morella, que tornarà a ser protagonista el dissabte que ve amb la Rondalla de Morella i l’Associació Mestre Candel que donarà el seu premi a Ricardo Miravet.

_____________
documents
veure fotogaleria

_____________
documents
[media id=45 width=320 height=240]

Més informació: |