Manifest de l’Aplec dels Ports 2010


Etiquetes:

Amics i amigues de la comarca, veïns i veïnes de Vilafranca:

Moltes gràcies per haver vingut a aquest acte. Avui el poble de la Mata passa el relleu a la gent de Vilafranca per a que l’Aplec continue un camí que va iniciar fa més de tres dècades. Fa 32 anys, un grup de joves es van reunir per demostrar que els Ports, eixa petita comarca al nord de Castelló, volia reviscolar després d’anys de letargia. Des d’aleshores, la gent de la comarca ens hem reunit anualment per conmemorar aquella cita. Ens reunim per reforçar eixe lligam, perquè és precissament eixe lligam i eixe esperit el que ens dóna la força com a comarca. Portell, la Mata, Herbers, Morella, Villores, Forcall, Todolella, Cinctorres i Vilafranca, tots junts som comarca.

Per això, hem volgut que el lema de l’Aplec d’enguany siga “Tota pedra fa aplec”; perquè l’Aplec i la comarca han sigut i són un projecte col·lectiu; una unió de voluntats que es reforcen les unes a les altres. Els pobles dels Ports no poden permetre’s anar per separat. Tenim moltes coses que reivindicar -en matèria d’infraestructures, serveis sanitaris, equipaments culturals …- però les nostres veus no es sentiran si no cridem tots a una. Tenim moltes millores que assolir, però només les aconseguirem si treballem colze en colze.

L’Aplec, al mes de juliol, serà una bona oportunitat per demostrar a la gent de tot arreu que els Ports vol continuar contant. Vilafranca té davant seu el repte de demostrar la vàlua d’aquesta comarca. Per això, des de la comissió organitzadora fem una crida a la gent del poble. Necessitarem la vostra ajuda per fer que el pròxim Aplec estiga a l’altura del que anteriorment han organitzat la resta de pobles. Necessitem la vostra complicitat. I Vilafranca necessita la complicitat de la resta dels pobles dels Ports.

És així com hem construit el nostre poble i com volem seguir construint la nostra comarca, perquè “Tota pedra fa Aplec”.

Més informació: