Ximo Puig participa en el Consell Valencià de Turisme com a representant dels Ajuntaments de l’Interior


________________________
comarquesnord.cat, Peníscola
dilluns, 23 de novembre de 2009

Ximo Puig ha sigut un dels deu alcaldes de la Comunitat Valenciana que han participat en el Consell Valencià de Turisme. La reunió s’ha celebrat a Peníscola i ha comptat també amb la presència de la Consellera Belén Juste, a més de representants municipals, sindicals i de distints àmbits del sector turístic.

L’encontre ha servit perquè Juste realitzara una anàlisi de la situació del turisme a la Comunitat Valenciana. Tot seguit, els distints representants han realitzat les seues propostes i explicat els seus distints punts de vista. L’alcalde de Morella i representant dels Ajuntaments de l’Interior, Ximo Puig ha expressat “la necessitat que existisca una opció de Govern per al turisme. De manera que hi haja una visió turística conjunta, basada en la interdepartamentalitat, entre les distintes àrees de la Generalitat Valenciana”.

L’alcalde ha denunciat que les distintes Conselleries, a vegades, no tenen un objectiu comú, explicant que “hi ha conselleries que tenen només una finalitat disciplinària, no constructiva, amb la qual cosa frenen el desenvolupament del turisme. Les coses han de fer-se bé, però l’Administració s’ha de comprometre en terminis i en suports; Cooperant amb els emprenedors no obstruint-los.” A més, l’alcalde de Morella també ha proposat “la professionalització del sector o la coordinació de grans esdeveniments junt amb altres més modestos, que es desenvolupen en municipis més xicotets i que sorgixen com a iniciativa des de baix”. Una de les problemàtiques que ha posat damunt de la taula Puig, ha sigut “la dificultat d’atraure visitants els caps de setmanes, quan no es compta amb transport públic”.

D’altra banda, divendres passat, Puig es va reunir a Benidorm amb l’alcalde d’esta localitat, Agustín Navarro. La finalitat d’este encontre, va ser preparar l’acte d’avui i plantejar la possibilitat de millorar les relacions entre la capital de turisme de costa i de l’interior de la Comunitat Valenciana.

_________
documents
20091022_ximopuig_alcalde_200x200Ximo Puig, alcalde de Morella

Més informació: |