El Centre Lúdic i Esportiu Jaume I comptarà amb instal·lacions d’energia geotèrmica per a estalviar energia

________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 24 de novembre de 2009

El projecte perquè el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I compte amb instal·lacions d’energia geotèrmica, es va aprovar en l’últim plenari. Amb la implantació d’esta nova tècnica, s’aconseguirà un important estalvi d’energia. El plec de condicions que han de complir les empreses per a poder optar a l’obra i els requisits que es valoraran, també van ser aprovats en l’última sessió plenària. El poliesportiu de Morella compta amb pista coberta, piscina climatitzada, jacuzzi, saunes, gimnàs i una zona polivalent en què es practiquen altres activitats, com a aeròbic, capoeira, ioga o diferents balls.

Estalvi energètic
L’energia geotèrmica és una nova tècnica d’estalvi energètic que basa el seu funcionament en l’aprofitament de la calor interna del planeta. Esta tècnica ja s’ha empleat en vàries cases de particular en Morella. Amb les instal·lacions d’este tipus d’energia i d’altres mesures que també s’adoptaran, es disminuirà la despesa energètica en els sistemes de climatització, ventilació, en la temperatura de l’aigua de les dutxes o en la zona de piscines. L’obra té un pressupost de 150.000 euros i estarà finançada pel Pla Confiança de la Generalitat Valenciana.

El regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, ha expressat el seu desig per a que “el pagament d’aquest Pla siga tan efectiu com el del Pla E del Govern”. Una vegada es publique en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, l’obra es traurà oficialment a concurs.

En el ple es va aprovar que els requisits que es valoraran seran les millores tècniques al projecte, l’experiència en este tipus de construccions, els llocs de treball que es crearan, el termini d’execució i la memòria de l’obra. L’obra s’adjudicarà abans de que finalitze el present any.

Més informació: |