“Activa la teua ment”

___________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 26 de novembre de 2009

‘Activa la teua ment’ ha estat el títol d’un taller portat a terme des del Taller d’ocupament Tierra de Encuentros III i amb la col·laboració de la Junta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Marededéu de Vallivana i l’Ajuntament de Morella. Unes 35 persones han participat en dues jornades en diferents exercicis per activar certes parts del cervell, tenir la ment activa i lluitar per endarrerir possibles malalties mentals com l’Alzheimer. L’any passat, el taller es va centrar en la memòria, mentre que en aquesta edició que finalitzava el dijous, les activitats anaven orientades a treballar la percepció, el raonament, la intel·ligència espacial i el llenguatge.

La primera jornada del taller activa la teua ment es va dedicar a realitzar diferents proves, tancant els exercicis una sèrie de jocs divertits però a l’hora importants per activar diferents parts del cervell.

Aquest taller, que aplegava enguany a la seua 3a edició, és gràcies al impuls de la Mancomunitat de la Taula del Sènia, mitjançant els seus Tallers d’Ocupament Tierra de Encuentros. Així, els monitors formen part d’aquest grup de treball que començava a principis del mes de novembre per preparar-se per a poder exercir en ajuda a domicili.

Pel que fa als alumnes, era un taller obert a tots els públics, però finalment sols la gent gran s’ha interessat. Els alumnes han participat molt activament en els exercicis demostrant que tenen activa la ment.

El cervell és responsable d’una sèrie de funcions cognitives o capacitats intel·lectual com són recordar, llegir, parlar, escriure, orientar-se, comprendre, definir conceptes, coordinar moviments…. Aquestes funcions poden veure’s disminuïdes de forma natural amb l’edat i per l’envelliment, però també per trastorns que fan que de forma prematura, les neurones vagen disminuint la seva activitat cel·lular i vagen morint. Per a pal·liar-ho poden recórrer a la estimulació del cervell mitjançant pràctiques que ajuden que es mantingui actiu com les portades a terme en aquest taller per activar la ment.

____________
Documents
Fotogaleria: Taller de memòria

Més informació: