Concert cada diumenge en l’orgue barroc de l’arxiprestal de Morella

________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 27 de novembre de 2009

La música d’orgue tornarà a sonar cada diumenge a través de miniconcerts que ens donaran la oportunitat de gaudir amb la musica sacra interpretada per grans mestres. Ricardo Miravet i Antoni Ortí, comptaran amb la col·laboració d’altres magnífics musics que s’han afegit a la iniciativa. Els mateixos músics, amb l’implicació del titular de la parròquia han aplegat a aquest acord, que fins i tot podria servir per a disposar de fons per al manteniment de l’històric instrument. De fet s’ha plantejat la possibilitat d’obrir un compte per a guardar el que de forma voluntària els que vaiguen als concerts vulguen aportar.

En la escola municipal de musica fa dos anys s’instaurava també l’aprenentatge d’aquest instrument. El mestre Ricardo Miravet, organista oficial de Saint Germain de L’Auxerrois de Paris i de l’orgue de l’arxiprestal de Morella, té al seu càrrec quatre aprenents. D’alguna manera a través de les persones que s’han agafat a aquesta possibilitat es cree cantera morellana per a que el magnific só de l’orgue de l’arxiprestal tingue relleu d’organistes.

L’orgue de la basílica de Morella es sens dubte l’instrument barroc més destacat de la Comunitat Valenciana. Té 4.000 tubs i va ser creat per el mestre Turull en 1719 i es potenciava de nou quan en 1995 Ricardo Miravet finalitzava la seva restauració.

Més informació: | |