El Consell dels xiquets assessora a l’Ajuntament de Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 27 de novembre de 2009 .

El Consell Municipal dels Xiquets, òrgan assessor de l’Ajuntament de Morella s’ha reunit aquest dijous per tractar dels actes del Dia dels Drets Humans i el programa d’activitats nadalenques.

En la reunió també es van repassar les actuacions que s’havien executat de les plantejades per les joves assessors des de la darrera reunió. En aquest sentit es valorava la creació del carril bici per la zona de l’Alameda i els centres educatius. No obstant els xiquets afirmaven que en algunes zones el carril de bici crea confusió en zones de pas per a vianants i això pot suposar algun problema. Respecte a la font que havien demanat per a la placeta del Tint, aquesta està en funcionament des de l’estiu, i els xiquets han agraït que s’hage tingut en compte la seva petició.

Aprofitaven també per realitzar noves peticions. Així, un dels membres va plantejar la necessitat de instal·lar seients més còmodes a les grades del Centre Lúdic i Esportiu, altres demanaven que s’ampliara la xarxa wi-fi a tots els carrers del poble. Alguns dels projectes que van llançar en el començament d’aquesta iniciativa que dona veu als xiquets en la vida municipal, com el programa d’instal·lació de més papereres pel poble, encara està a l’espera d’acabar de triar els models i la seva ubicació.

Des de el Consell dels Xiquets s’ha impulsat en els darrers anys propostes interessants que han redundat en la millora dels espais que més utilitzen, parcs infantils, pistes esportives, millores en l’escola. Aquest és el darrer Consell assessor de l’Ajuntament que es va crear, possant-se en marxa l’any 2006.

En aquestos moments l’ajuntament de Morella es recolza amb les propostes del Consell Municipal Agrari, el Consell de Cultura, el Consell de la Solidaritat, el Patronat de Turisme, el Carnet D’or, el Consell dels Xiquets, i el Consell Ciutadà que engloba tota la societat morellana.