S’acaben les VI Jornades Culturals del Matarranya

_____________________________
comarquesnord.cat, Terol
divendres, 28 de novembre de 2009

L’actor i guionista del programa de viatges ‘Els Escapistas’, de SONY i AXN, José Bote, actuarà demà, a les 22.30 hores, en el Centre Cultural de la localitat turolense de La Portellada juntament amb els participants en el curs de monòlegs i improvisació teatral que es va celebrar per segona vegada en aquest municipi el cap de setmana passat. Aquesta és una de les activitats de les Jornades Culturals de la Comarca del Matarraña, que oferiran també aquest cap de setmana, xarrades, exposicions i un recital de poesia.

Dins de les VI Jornades Culturals també se celebrarà aquest dissabte a les 19.00 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Torre del Compte, una xarrada sobre el paisatge del Matarraña titulada ‘El riu Matarranya del cap al solc’. A càrrec del naturalista Víctor Vidal, la conferència se centrarà en el recorregut pel patrimoni natural i paisatgístic de la conca del ric Matarraña. A més, el diumenge 29 tindrà lloc en el municipi de Valjunquera unisca exposició de fotografia, una xarrada-col·loqui sobre literatura i un recital de poesia.

Així mateix, se celebrarà el Dia d’Animació a la Lectura en totes les poblacions on s’organitzen aquestes Jornades: Calaceite, Fórnoles, La Fresneda, La Portellada, Ráfales, Torre del Compte i Valjunquera. La mostra fotogràfica s’inaugurarà a les 12.00 hores i es podrà visitar en el Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica de Valjunquera. L’exposició mostrarà algunes de les imatges que van realitzar els participants en el taller de fotografia que s’ha celebrat al llarg del mes de novembre.

Més tard, a les 18.00 hores, en la Casa Cultural de la localitat, els escriptors Carmen Espasa Giner, Silvestre Hernández Carnet i Francisco Javier Aguirre impartiran la xarrada-col·loqui ‘A la vora de la realitat. La literatura i la màgia’, que abordarà el tema de la literatura màgica. En aquest mateix acte es presentaran els llibres ‘La dama del Matarraña’ i ‘Els follets del Matarranya’, de Francisco Javier Aguirre. A les 19.30 hores, es clausuraran les Jornades Culturals en el Pavelló de Valjunquera amb el recital poètic ‘El teu també l’estimaries’, en el qual Jaime Cros Gil llegirà poemes de J.A. Buesa.

A més, el grup de teatre ‘La Quiquereta’, de Peñarroya de Tastavins, realitzarà una lectura teatral de l’obra ‘El Pobre Llop’, de Desideri Lombarte. Finalment, amb motiu del Dia d’Animació a la Lectura, haurà activitats de compte-contes per a xiquets en les biblioteques municipals de les diferents localitats participants.

Les VI Jornades Culturals de la Comarca del Matarraña estan organitzades pels Ajuntaments de Calaceite, Fórnoles, La Fresneda, La Portellada, Ráfales, Torre del Compte i Valjunquera i conten amb la col·laboració de la Federació Comarcal de Música del Matarraña, l’Associació Musical Peñarbés, l’Associació de Pensionistes Sant Cosme i San Damián, l’Associació de Mares i Pares de La Portellada i la parròquia de La nostra Senyora de l’Assumpció de Ráfales.

Més informació: