LA FALSA: “Abans Gladys, ara Denis”

JOAN CARLES MARCOBAL
De nou tornem a escoltar per Els Ports Ràdio a Miqui Agost anunciant-nos i promocionant-nos els serveis d’una tarotista. L’any passat era Gladys i enguany és Denis però en tot cas els serveis a oferir per aquestes professionals de l’endevinació són els mateixos.

Per cert, quin sentit té anar a una tarotista per a que t’encerte el passat el qual, bo o dolent, tots el tenim ben conegut i no cal que ens el recorden perquè en moltes ocasions el que volem és oblidar-lo. Però allò de conèixer el futur és un tema que sempre ha tingut entretinguda la humanitat, tots més o menys ens agradaria saber si tindrem sort en l’amor, la riquesa o el treball. Personalment he de dir que tan se me’n fot. És més no voldria saber quin serà el meu avenir, ja arribarà si vol. Quines ‘curruixes’ m’entrarien si m’anunciaren que a començaments d’any estaré a l’atur o si en pocs mesos m’esdevindrà un torçó. El futur no deixa de ser una utopia per la que lluitem, per arribar-hi i, quan ho aconseguim, deixa de ser-ho per a ser present. No se’n adoneu que tots lluitem pel futur però que no el guanyem mai? Per més que correu mai hi sereu, sempre estareu al present. Disculpeu la filosofia però, segons el que he dit, podem deduir que el futur no existeix, per tant de que ens val eixa obsessió per saber com és? O com serà el present de demà?

Demà és un dia que no arriba mai, sempre és futur, i ja hem arribat abans a la conclusió de que no existeix. Aleshores, viviu el present que les mensualitats a pagar en el futur eixes sí que arribaran.

Més informació: |