Els estudiants vilafranquins celebren Santa Cecília

____________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
diumenge, 29 de novembre de 2009

L’IES de Secundària de Vilafranca i el col·legi de Primària han celebrat de manera conjunta la Festa de Santa Cecilia. La celebració ha contat amb una espectacular interpretació del Bolero de Ravel. El concert s’ha convertit en un recorregut per diferents períodes de la música, des de l’Edat Mitjana fins al segle XX. Al concert han assistit tots els alumnes i professors de Primària, Infantil i ESO aixi com nombrosos veïns de la localitat. Més de 300 persones han omplert la sala Carles Pons de la Casa de la Cultura.

Els professors de música de Primària i Secundària han estat els coordinadors de l’activitat. Els alumnes de cinquè de primària i segon d’ESO han interpretat la “Cántiga 100″ d’Alfons X El Savi anomenada “Santa Maria Strela do Dia”. Seguint amb el renaixement els alumnes de cinquè de primària i tercer i quart d’ESO han interpretat una peça profana de Juan de la Cierva titulada “Avui mengem i beguem”.

En el Barroc els alumnes de cinquè de primària i de segon d’ESO, amb la col·laboració de companys de tercer i quart han interpretat el Cànon de Pachelbel. També dintre del barroc s’ha pogut escoltar “Bandinerie” de Bach. Els alumnes de sisè de primària i tercer d’ESO han interpretat “La Primavera”, moviment de les “Quatre Estacions” de Vivaldi.

El viatge musical ha continuat pel classicisme, amb la interpretació de la Simfonia número 40, que han fet sonar els alumnes de sisè de primària i tercer d’ESO. En el Renaixement els autors escollits han estat Berlioz, Txaikovsky, Schumann, Mendelson, Schubert, Debussy, Listz o Rossini, del com s’ha interpretat “Guillermo Tell”, que han fet sonar els alumnes de sisè de primària i segon i quart d’ESO.

Dintre del Romanticisme també s’ha interpretat “El Danubi Blau” i “El Bolero de Ravel” ha posat el punt i final a la vesprada musical.

Més informació: | | |