L’Ajuntament de Morella sol·licitarà que tot el conjunt històric tinga ajudes per a rehabilitació

_________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 1 de desembre de 2009

El plenari de l’Ajuntament de Morella ha sol·licitat que el Programa Preferent de Renovació Urbana afecte al Carrer Sant Julià. No obstant això, l’objectiu de l’Ajuntament és major i, pretén que tot el conjunt històric siga declarat Àrea de Rehabilitació Urbana, tal i com succeïa amb l’anterior Pla Estatal de Vivenda. D’esta manera es podrien beneficiar tant el consistori com els particulars.

Este tipus d’ajudes estan incloses en el Pla Estatal de Vivenda i el seu finançament està transferit a la Generalitat. Segons el regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, “la Generalitat Valenciana va tardar molt a publicar el reglament i, immediatament, ens vam posar en contacte amb ells. Segons les seues indicacions, s’ha sol·licitat que les ajudes de rehabilitació incloguen al Carrer Sant Julià”. L’objectiu de l’Ajuntament és encara més ambiciós i es pretén que “es concedisca una declaració especial, perquè les ajudes per a la rehabilitació, incloguen a tot el conjunt històric de Morella, a causa de les característiques del mateix”, ha expressat Ripollés.

Este tipus d’ajudes beneficien tant a l’Ajuntament com a aquells propietaris de vivendes que es plantegen rehabilitar el seu immoble. Segons Ripollés, “el que més urgix és que s’aproven les ajudes que estem sol·licitant, ja que en els següents mesos escometrem obres de renovació urbana”. Cal recordar, que una vegada que finalitzen les obres del Carrer Blasc d’Alagó, començaran les del Carrer Sant Julià, que ja estan adjudicades. La rehabilitació del carrer consistirà en renovar la instal·lació de clavegueram, la connexió d’aigua amb les vivendes, les conduccions d’enllumenat públic i l’empedrat nou de tot este tram, que va des del “les Calzades” a la Casa Ciurana.

Més informació: | |