La Festa del Comerç regala un viatge a Lisboa en l’acte de lliurament dels guardons


____________________________
comarquesnord.cat, Morella
diumenge, 29 de novembre de 2009

El dissabte, les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella acollien l’acte central de la Festa del Comerç. Des de fa set anys Els Ports Ràdio, El Patronat de Turisme, Asetmico i l’Ajuntament de Morella organitzen aquesta promoció que vol incidir en l’esforç que realitza el comerç de la zona. L’acte començava en una referencia a la importància que té el menut comerç. Aquest, destacava la presentadora Anna Querol, “dinamitza la vida diària de les nostres poblacions, i contribueix a la convivència social. La vitalitat o decadència del comerç és un bon indicador del dinamisme d’una localitat”. “Afortunadament”, deia, “al nostre poble el comerç sembla viu, en constant evolució i apostant per noves formules, renovant la imatge i oferint qualitat i bon servei”.

La regidora de turisme i comerç, Sandra Garcia, va destacar les iniciatives que conjuntament porten endavant l’Ajuntament i els empresaris turístics, i que ara es centra en un nou pla d’impuls comercial. Per la seva banda el vicepresident d’Asetmico, i cap de la secció comerç, Jorge Garcia, incidia en la rellevància que té el comerç a la ciutat de Morella, i l’aposta decidida per la renovació i la qualitat que ja fa temps va decidir emprendre aquest gremi. Els parlaments inicials els tancava el director d’Els Ports Ràdio, Ricardo Querol, que feia referencia a la vitalitat i noves iniciatives del sector, i destacava que “han aconseguit ser referents i model per a altres zones turístiques”.

A continuació es lliuraven els Premis Comerç 2009. Carns Noel, una jove iniciativa que han tirat endavant Noel i Gemma, i que comercialitza carn fresca, curada i també elaborada, per tota la comarca, rebia el Premi patrocinat per l’associació d’empresaris Turístics, com a iniciativa Emprenedora 2009. El premi a la innovació i el disseny recaia en el Restaurant Vinatea de Morella que aquest juliol tornava a obrir les portes després d’un procés de renovació on cada detall s’ha tingut en compte per a fer-lo atractiu per al turisme que busca qualitat. Finalment el Premi, patrocinat per l’Ajuntament de Morella a l’establiment amb Història, va recaure en Foto Molinos, un veritable arxiu fotogràfic de la Morella i els morellans dels darrers 50 anys, ja que va obrir les seves portes en 1954.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destacava, per finalitzar, “l’esforç constant que realitza el sector per continuar sent motor de desenvolupament econòmic, generant molt llocs de treball i oferint un servei important i de qualitat al veí i al visitant”, i animava als comerços a “no conformar-se, a seguir buscant noves formules que ens ajuden a mantindre i multiplicar els atractius que ja tenim”.

La festa del comerç ha donat 60 regals i un viatge a Lisboa
Com colofó a l’entrega dels Premis Els Ports Ràdio al comerç dels Ports, es va sortejar un viatge per a dos persones a Lisboa entre tots els que van portar butlletes del comerç no premiades. La butlleta premiada va ser la d’Imma Garcia i Mª José Lizondo.

D’aquesta manera es tanca la VII Festa del Comerç dels Ports que ha repartit il.lusions durant el mes de novembre arreu de la comarca dels Ports, on desenes de comerços s’han implicat per tal de revitatitzar un dels sectors més importants de la nostra economia. La Festa del Comerç està organitzada per Comunicacions dels Ports (Els Ports Ràdio, nord i el Setmanari d’Informació Comarcal Notícies), pel Patronat Municipal de Turisme de Morella i per Asetmico; està patrocinat per Ruralcaixa; i té la col.laboració especial de Servicios Panaderia SL, Congelados Frimont SA, Huevos Sales SL, BDB Garmon Coop V, Productos Geysel SL, Congelats Marcos SL i Carns Querol, a més a més d’un fum de comerços de les comarques nord que han volgut sumar-se a la iniciativa.

___________
documents
Carns Noel · Restaurant Vinatea · Casa Molinos · Llistat de premis · Fotogaleria: “Festa del Comerç” · Vídeo: l’acte, íntegre, a nordtv.cat · Enllaç: elsportsradio.cat

Més informació: