El Govern d’Espanya inverteix 738.000 euros als Ports-Maestrat

_____________________________
comarquesnord.cat, Albocàsser
dimecres, 2 de novembre de 2009

El subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, presideix aquest dimarts a l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser, l’acte de presentació del Projecte de Cooperació Interterritorial a Castelló, per al qual el Govern d’Espanya ha concedit una subvenció de 738.000 euros al Grup de Desenvolupament Rural de la Comarca Els Ports-Maestrat, que finança íntegrament el Govern d’Espanya a càrrec del Programa d’Energies Renovables en el Mitjà Rural per a la lluita contra el canvi climàtic (ENERAL) del Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí.

Es tracta d’un projecte que afecta als municipis de de ElsPorts-Maestrat, que es gestiona a través del Grup de Desenvolupament Rural de la Comarca dels Ports- Maestrat. El 50% d’aquest grup ho componen municipis de la comarca i el 50% restant diverses entitats de la zona.

El projecte ENERAL té com finalitat l’establiment de llaços de cooperació entre territoris rurals de la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa per a la definició d’accions encaminades a lluita contra el canvi climàtic, que suposen l’engegada d’oportunitats econòmiques en el mitjà rural.

Per a aconseguir-lo, entre les anualitats de 2010 i 2011 es pretén portar a terme un conjunt d’accions que permeten abordar possibilitats agroecológicas i empresarials de l’aprofitament energètic de la biomassa existent en els territoris, aprofundir en el coneixement dels cultius energètics, donar a conèixer als agricultors la necessitat de renovar la flota de parc mòbil agrari, conèixer la contribució del mitjà rural a l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

Per al subdelegat del Govern, “aquesta iniciativa suposa una nova prova del compromís del Govern d’Espanya amb la província de Castelló, amb la totalitat de la província, inclòs el seu interior”. Lorenzo assegura que “la subvenció de 738.000 que concedeix el Govern d’Espanya als Ports-Maestrat està en sintonia amb la pretensió del Govern de generar un nou model econòmic, amb el qual es pretén lluitar contra el canvi climàtic i crear riquesa, també en l’àmbit rural, apostant per les noves tecnologies i l’estalvi energètic”.

Més informació: | |