L’Ajuntament de Morella rehabilitarà els camins de la Carcellera i Tous l’any que ve


_____________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 3 de desembre de 2009

L’Ajuntament de Morella millorarà els camins de la Carcellera i Tous, gràcies al Conveni de camins firmat entre la Mancomunitat de la Taula del Sénia i el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. El cost total de les actuacions serà de quasi 228.000 euros, dels quals 31.900 seran aportats pel consistori. En els tres anys en què s’han rehabilitat camins, per mitjà d’este conveni, l’aportació de l’Ajuntament de Morella ha sigut de més de 100.000 euros.

Segons el regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Morella, Rafael Pallarés, “fins ara estem rehabilitant camins asfaltats que es trobaven en mal estat. A partir de l’any que ve, mirarem els més utilitzats, independentment de la seua pavimentació”. El Camí de la Carcellera compta amb 3.071 metres i el dels Tous amb 2.404 metres, per la qual cosa es condicionaran més de cinc quilòmetres.

Este és el tercer any que Morella es beneficiarà del Pla de Camins de la Mancomunitat i el Ministeri. En total, a través d’este conveni s’han invertit quasi 640.000 euros en cinc camins distints. Estos són, els que s’executaran en 2010, dels Tous i la Carcellera i els ja finalitzats, Serra de Palos, Quatre Camins i el dels Llivis. L’Ajuntament, per la seua banda, ha finançat els 105.000 euros restants. Segons Pallarés, “els camins rurals del terme de Morella estaven patint un gran abandonamet per la Generalitat, que no ens havia concedit ni una ajuda en quinze anys. Ara, gràcies a la Mancomunitat de la Taula del Sénia condicionarem 20 quilòmetres de camins en tres anys”.

Les obres seran executades per l’empresa Tragsa i l’Ajuntament es compromet a fer-se càrrec del seu manteniment futur, tal com es va aprovar en l’últim plenari. Estes actuacions s’espera que s’inicien en els primers mesos de 2010.

Més informació: