La crisi no afecta a la venda de la loteria de Nadal


__________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 2 de desembre de 2009

Aquesta setmana s’ha publicat que la crisi també es notarà en la venda de loteria de Nadal. A la nostra comarca, però, sembla que la venda estarà a uns nivells prou semblants a altres anys. Encara que caldrà esperar per a veure quanta en retornen aquestos dies comissions de festes, associacions i clubs esportius, que ja sols tenen uns dies per tornar la que els ha sobrat.

L’administració de loteria de Morella, és una de les que més ven per habitant. I és que en són molts els turistes que s’en porten com a record una butlleta de loteria de l’administració de Morella. Per altra banda aquestos dies el telefon de l’administració no para de sonar, reben peticions de tots els punts d’Espanya d’algun numero determinat que té aquesta administració.

click per a ampliarEn aquest cas, el senyor Julià comenta que també hi ha molta picaresca, i ara a poques setmanes del sorteig s’ha de tenir molta cura, ja que els dècims s’envien per correu contra-reembossament, i com hi ha un marge de temps per recollir-lo, alguns s’esperen a que passe el sorteig, i si el numero no ha resultat premiat ja no van a recollir-lo i per tant no paguen l’import. Per aquest motiu a partir d’una data ja no venen butlletes per aquest sistema. Enguany en l’administració de loteries de Morella, encara que mantenen els tres o quatre números abonats des de l’any que van obrir, és a dir 1917, han optat per tenir més diversitat de números, encara que no en tanta quantitat. D’aquesta manera hi han més possibilitats per a que algun premi s’haja venut a Morella.

Des de 1917
L’administració de loteries de Morella és de les més veteranes de la provìncia de Castelló. Obria les seues portes en 1917. Tres generacions de la família Pastor han regentat aquest establiment, que es també un dels més antics en funcionament en la ciutat de Morella. Primer va ser el pare del senyor Julià Pastor, ara es la seva filla Maria Jesús, entre un i l’altre, el senyor Julià que va nàixer quasi al temps que ho feia l’administració, i continua dedicant-se a ratets malgrat estar jubilat, ha estat l’encarregat de repartir sort a la nostra comarca.

La de Morella és una administració molt particular que ha repartit des del primer premi que li va tocar allà per 1958, dos tercers, tres segons, varis números d’un primer, i un bon grapat del cinquè de la grossa de Nadal de 2003. Recorda Julià Pastor que el primer premi que va tocar, que venien a ser unes 10.000 pessetes, aquestes van arribar en acompanyament d’una parella de la guàrdia civil. I es que llavors, a primers del segle passat aquesta era una quantitat considerable, ara tot el sistema ha canviat.

Enguany, cap astròleg barbut ha predit  que tocarà la loteria a Els Ports, però molts són els que busquen la sort en l’administració Pastor i per al sorteig del proper dia 22, el que obri el Nadal, els números més demandats són els acabats en 3 i 4.

Més informació: | |