Vilafranca rep una subvenció per a la Torre del Conjurar


Etiquetes: , , ,


__________________________
comarquesnord.cat, Vilafranca
dijous, 3 de desembre de 2009

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut una subvenció de la Direcció de Patrimoni, depenent de la Conselleria de Cultura, per tal d’equipar i transformar en museu, la Torre del Conjurar. Aquesta ajuda ascendeix als 27.000 euros i amb ella es podrà muntar el Museu Parroquial a la Torre.

La Torre del Conjurar forma part del conjunt arquitectònic de l’Església Santa María Magdalena i a les darreres dècades s’havia deteriorat considerablement. Gràcies a l’1% Cultural del Ministeri de Foment, la Torre del Conjurar va ser rehabilitada íntegrament durant l’any 2008 i ara s’estava a l’espera de rebre ajudes per muntar el museu. Amb la subvenció de 27.000 euros, sembla que serà possible.

Les millores produïdes als darrers anys a l’Església Santa María Magdalena han estat notables. A banda de la reparació de la teulada, també es canviava l’il·luminació, es substituia el vell piso de fusta per un altre de gres i es posava la calefacció radiant. Al campanar, de propietat municipal, també s’ha fet millores importants. La Torre del Conjurar, totalment rehabilitada serà prompte la seu del Museu de la Parròquia, que compta amb molt de material però que per qüestions d’espai, mai ha estat mostrat en les condicions adeqüades.

Més informació: | | |