Ximo Puig fa una valoració “molt positiva” de la reunió amb el Ministeri de Cultura


Etiquetes: , ,

_____________________________
comarquesnord.cat, Madrid
dimecres, 2 de desembre de 2009

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, es va reunir aquest dimarts amb la subsecretària del Ministeri de cultura, Mercedes Elvira del Palacio, per a tractar les inversions d’este organisme en patrimoni, en la localitat dels Ports. Puig li va informar de l’estat actual del patrimoni històric de Morella. L’alcalde fa una valoració “molt positiva” d’aquest encontre.

“La reunió de dimarts és un dels encontres que mantenim periòdicament per a parlar del patrimoni”, ha afegit Puig. Un dels temes importants que es van tractar ahir, va ser l’estat del Pla Director del Castell. Aquest Pla contempla diferents actuacions per a millorar la conservació del seu estat i cal estudiar com es van a desenvolupar aquestes obres. Actualment, hi ha una exposició sobre este Pla en el Convent de Sant Francesc. L’alcalde també va exposar la necessitat que es trasllade esta mostra a un altre lloc, una vegada que s’inicien les obres del Parador. Segons un primer acord, el Palau del Governador, situat en l’interior de la fortalesa, serà el destí final de l’exposició.

Les inversions que està duent a terme el Ministeri en Morella, actualment, van ser un altre dels punts importants de la reunió. Alguns dels espais de la Plaça d’Armes, situada en la part més alta del Castell, es van restaurar l’any passat, mentres que en aquest 2009 s’ha dut a terme la rehabilitació de la Torre Forcall. Esta Torre s’inaugurarà en les pròperes setmanes i ha suposat una inversió de més de 200.000 euros. Ximo Puig també va comentar l’estat general de tot el patrimoni de Morella, i afirma que “l’any que ve es rehabilitarà la Torre Redóna o la de la Font Vella, que són les dos que estan en pitjor estat. Els tècnics seran els que decidisquen quina és la més urgent”.

Més informació: | |