LA FALSA: “No sóc més que tu”

JOAN CARLES MARCOBAL
El 25 de novembre es celebrava el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. És per això que voldria escriure’t, dona, per mostrar-te el meu reconeixement i la meua voluntat de lluitar amb tu, al teu costat, per aconseguir eixa igualtat -utòpica de moment- amb la qual tots, de vegades d’una manera hipòcrita, ens omplim la boca. Junts, totes i tots junts, hem de treballar per eliminar eixe masclisme regnant a la nostra societat. Setanta dones mortes enguany són setanta motius per no escatimar esforços.

Crec que coincidiràs amb mi que un dels segments que més hem de treballar és el de la joventut. Sembla una paradoxa que molta gent que hem estat educats dintre d’una etapa plenament masclista puguem arribar a ser més tolerants amb tu que molts que ja han estat educats en una teòrica però irreal igualtat. Bona part dels criminals tenen menys de 30 anys. Alguna cosa falla i jo també em sento culpable.

També, si em permets dir-t’ho, hem de dedicar molts d’esforços per fer desaparèixer si més no el masclisme sí el sexisme de la nostra societat, entre els homes… però entre les dones també. N’estic fart dels rogles d’homes que parlen de camions i dels de dones que parlen de rentadores, tant i més quan moltes dones en sabeu prou de mecànica i cada vegada més homes tenim poca o molta noció de fer la bugada. I si damunt alguns de camions no n’entenem… on ens hem d’assentar? No sóc igual a tu però no sóc més que tu. Som diferents però hem d’aconseguir ser iguals, o al menys intentar-ho. De tu i de mi depèn.

Més informació: | |