A Morella, hi ha futur


Etiquetes: ,


___________________________
comarquesnortd.cat, Morella
diumenge, 6 de desembre de 2009

Morella ha inaugurat aquest diumenge l’exposició “Ací hi ha futur”. En ella, es mostren projectes decisius per al futur de la localitat dels Ports. D’esta manera, les claus de la construcció del Parador, de la A-68 o de l’escorxador, s’acostaren tant als habitants de Morella com als seus visitants.

“L’exposició mostra aquells projectes que dinamitzaran l’activitat del municipi i que impulsaran el seu desenvolupament econòmic” ha explicat l’alcalde de Morella, Ximo Puig. A través de panells informatius, en els que es combinen imatges i textos explicatius, es pretenen acostar les importants claus de futur d’esta localitat. Un altre dels objectius de l’exposició, “és mostrar a la nostra població que ací hi ha un projecte que aposta pel progrés i pel benestar i, que treballant com ho estem fent, hi hauran grans possibilitats de desenvolupament econòmic”, ha afegit Puig.

Cal recordar algunes dades, com que Morella és la localitat de més de 2.000 habitants de la Comunitat Valenciana, amb menor taxa de desocupació o que és el municipi valencià amb més universitaris per habitant. L’exposició servirà per a resumir les actuacions més importants que s’han desenvolupat durant el present any. El 2009 s’ha caracteritzat per l’aposta del Govern per les grans inversions en Morella que han fet que siga un any “històric”, segons l’alcalde. Aquestes són, la decisió que la A-68 passe per Morella i la licitació del Parador de Turisme. En l’exposició es mostra una explicació i unes valoracions de distintes personalitats polítiques de la primera , mentres que de la segona, es podrà observar el projecte, l’estat actual de les obres, el total de les inversions que es realitzaran o la repercussió econòmica de la posada en funcionament del complex hostaler. Els panells informatius de la Variant de la Pobla d’Alcolea i els panells dels projectes dels trams pendents de la N-232, també seran part important del futur de Morella. Segons Puig, “la nova carretera de la Pobleta ja ens fa retallar les distàncies amb Alcanyís i amb Saragossa, la qual cosa comença a suposar noves perspectives de promoció econòmica. Ara mateix, el més important des del punt de vista pràctic i pragmàtic, són els trams que falten per condicionar-se”. L’Escorxador també estarà present en esta exposició.

Els assistents poden conéixer l’estat de les instal·lacions, qüestions més tècniques, distints serveis que prestarà, la capacitat de producció total de cada àrea o quines són les distintes àrees que presenta. A més, hi hauran textos que explicaran la repercussió que tindrà per a la comarca dels Ports, la seua ubicació o els avantatges que tindrà per als productes de la comarca. Finalment, es mostraran altres obres de gran rellevància per a Morella, com la posada en marxa del Centre de Dia, la conversió de l’antic Poliesportiu en l’Espai Firal o totes les obres del Pla E.

En l’exposició, també hi ha un ordinador en el què es podran escriure suggeriments perquè en Morella hi haja futur.

_________________
documents
Fotogaleria: “Ací hi ha futur”

Més informació: |