L’Ajuntament de Morella tornarà a sol·licitar que es reforce el transport públic

20091209_previple_625x
____________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimecres, 9 de desembre de 2009

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella tornarà a sol·licitar en el plenari ordinari de demà que es millore i reforce el transport públic a la localitat. Esta sol·licitud arriba després que la Conselleria de Transport no haja complit els acords que es van aprovar en el plenari d’octubre de 2008.

Segons el regidor de governació, Ernesto Blanch, “les necessitats de transport públic en el nostre territori es van aprovar per unanimitat tant en el plenari de març de 2007 com en el d’octubre de 2008, la qual cosa mostra la sensibilitat i la importància d’esta matèria per a la ciutadania i la resposta social i política que sempre ha suscitat”. El transport públic a Morella “genera greus problemes estructurals en l’economia de la població i suposa un dels handicaps més importants per al desenvolupament rural i sostenible, redundant negativament en la qualitat de vida dels nostres habitants”, ha afegit l’edil.

La problemàtica dels pocs autobusos que arriben a Morella, afecta tant turistes com a ciutadans. Si els estudiants tingueren més facilitats per a acudir als centres formatius o a la universitat, no es veurien obligats a comprar-se un vehicle particular. Així mateix, si les persones que hagueren de desplaçar-se a l’especialista, a una administració o a l’hospital de la ciutat, disposaren d’un bon servei de transport públic, tampoc haurien de desplaçar-se en cotxes. Segons Blanch, “estos desplaçaments també són molt perjudicials amb el medi ambient”.

A més, el regidor s’ha referit també als mitjans de transport públic que deurien haver-hi entre els distints municipis de la comarca. “Si disposàrem d’un adequat sistema d’interconnexió dins de la nostra comarca i les nostres pedanies, que integren el nostre terme municipal, parlaríem amb més propietat d’una bona vertebració del territori i d’una millora de la qualitat de vida de la gent que es troba allunyada dels grans nuclis urbans”, ha explicat Blanch.

Respecte al paper de la Conselleria de Transport, encara no s’ha aprovat el Pla de Modernització de la Xarxa de Transport en la Comarca dels Ports, ni estan anunciades per a aplicar-se aquelles mesures del Pla que implicaven desenvolupament econòmic per part de l’Administració. Blanch opina que “davant d’esta situació d’inacció i falta de diligència de Conselleria, correspon que la corporació torne a prendre cartes en un assumpte punter, per a reclamar un transport digne i equiparable a altres zones d’interior de la Comunitat Valenciana”.

Per aquestos motius, el Ple tornarà a reclamar transport públic 365 dies a l’any, una contestació formal a les al·legacions plantejades a l’octubre de 2008, una reunió amb dirigents competents de la Conselleria i la sol·licitud de la creació d’una comissió de seguiment dels Plans de Transport Públic vigents i aplicats a aquest territori.

A més d’estos assumptes, en l’orde del dia del plenari de demà figura el Pla d’Ajuda a Jóvens Universitaris, una moció pel defectuós estat del Col·legi de Primària, l’aprovació del conveni de la Creu Roja i una moció sobre la Presidència espanyola de la Unió Europea, de l’any que ve.

Més informació: |