El Plenari de Morella torna a demanar a Conselleria l’actuació urgent al col.legi de Morella

_________________________
comarquesnord.cat, Morella
divendres, 11 de desembre de 2009

Davant la falta de resposta de la Conselleria, i tenint en compte que no s’ha portat endavant cap actuació, l’Ajuntament de Morella renovava  per unanimitat la petició a la Conselleria de Educació per tal de que es porte endavant l’actuació urgent que requereix la situació de l’edifici del col·legi Marededéu de Vallivana en el plenari ordinari de novembre. Es recordava que el mateix no sols acompleix una funció educativa fonamental, si no que a més es tracta d’un edifici que compta amb el reconeixement a nivell internacional com a Premi Nacional d’Arquitectura.

En l’actualitat, l’edifici presenta una sèrie de deficiències estructurals, apuntades a l’informe presentat per la coautora del projecte, Carmen Pinós en 2006, on recomanava la realització d’una sèrie de mesures urgents, per tal d’evitar el progressiu deteriorament, de l’esmentat edifici. La qual cosa, a hores d’ara, és més que evident, ja que part dels forjats, mostren el seu esquelet de ferro, degut a la desintegració paulatina del material que el revestia, amb la perillositat que això comporta, “donat que no hem d’oblidar el seu ús escolar per al qual va ser dissenyat”, segons apunten fonts municipals. Aquestes actuacions, van encaminades a solucionar aquests problemes i els de “permeabilitat”, que presenta l’edifici, tant a les façanes, les teulades i les finestres. En la moció es recordava que l’ajuntament, complint amb la seua obligació de manteniment de l’edifici, ha realitzat puntualment diverses tasques i actuacions a l’esmentat immoble. No obstant, el consistori no pot assumir el cost que suposa una reforma de la magnitud proposada per l’arquitecta Carmen Pinòs.

Tenint en compte aquestes consideracions, per unanimitat, es torna a reclamar a la Conselleria d’Educació a prendre les mesures urgents de millora, proposades per l’informe de l’arquitecta Carmen Pinós, de l’edifici en aquells indrets que suposen perills objectius per a la comunitat escolar així com detindre, el progressiu deteriorament de l’edifici.

Ajudes als universitaris i més transport públic
L’ajuntament de Morella també va aprovar al plenari de desembre el Pla d’Ajudes per a Universitaris. Actualment, quatre alumnes han presentat els seus projectes relacionats amb Morella i l’Ajuntament ha col·laborat cobrint els gastos dels estudiants, prestant assistència tècnica i material i concedint una dotació econòmica. Ara ja s’estan rebent peticions per al pròxim curs.

La moció per a reclamar que es millore i reforce el transport públic que arriba a Morella, també va ser aprovada per unanimitat. D’aquesta manera, es va acordar reclamar transport públic 365 dies a l’any, una contestació formal a les al·legacions plantejades a l’octubre de 2008 a la Conselleria de Transport, una reunió amb dirigents competents de l’Administració i la sol·licitud de la creació d’una comissió de seguiment dels Plans de Transport Públic vigents i aplicats a aquest territori.

Els altres punts que es van aprovar en la sessió plenària d’ahir, van ser el conveni amb la Creu Roja, la moció sobre la Presidència de la Unió Europea per part d’Espanya i el Programa de Paisatges per a l’Hostal Nou, que es va debatre després d’aprovar-se la urgència.

Més informació: | | | | | | | |