Iglesuela i Vilafranca compartiran la segona edició del taller d’ocupació “Viu la Pedra, Treballa-la”

_______________________________
comarquesnord.cat, La Iglesuela del Cid
divendres, 11 de desembre de 2009

Aquest dijous 10 de desembre tenia lloc a la localitat de La Iglesuela del Cid (Teruel), la inauguració oficial del taller d’ocupació ‘Vive la Piedra, Trabájala II’. L’acte es celebrava al Saló de Plenaris del consistori de La Iglesuela del Cid i comptava amb la presència de l’Alcaldessa, Inés Traver, l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, el President de la Comarca del Maestrazgo, Mariano Balfagón, els Directors Provincials del Servei Públic d’Ocupament de Terol i Castelló i tècnics de Formació del SPEE. El taller, en aquesta segona edició compta amb la mateixa directora, Ana Meseguer, un professor especialitzat en la tasca de paredar i un altre en ‘cantería’ i per suposat, els 15 alumnes-treballadors que es formaran durant tot el curs.

El taller d’empleo pretén recuperar kilòmetres de parets de pedra en sec que es troben en mal estat, a la zona de Las Cabrillas a La Iglesuela del Cid i a l’assagador de l’Empriu o de Sant Pere, al terme de Vilafranca. Mitjançant el taller d’ocupació s’intenta formar als alumnes-treballadors per a un futur dedicat a la feina de paredador.

Obria les intervencions, Inés Traver, Alcaldessa de La Iglesuela del Cid. L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, destacava la importància d’un taller d’ocupació d’aquestes característiques en temps tant complicats per al treball. Per la seua banda, Maximino Jiménez, Director Provincial del Servei Públic d’Ocupament Estatal de Teruel, centrava la seua intervenció en els alumnes-treballadors, recordant que es una magnífica oportunitat de formació.

Des del passat dia 1 de Desembre i fins al 30 de Novembre de 2010, la segona edició del taller d’ocupació ‘Vive la piedra, trabájala II’, permetrà recuperar una part del patrimoni de pedra en sec que comparteixen Vilafranca i La Iglesuela del Cid i que s’està convertint en un referent per al turisme que visita la zona.

Més informació: |