Lorenzo inaugura un centre de desenvolupament rural a Albocàsser



__________________________
comarquesnord.cat, Albocàsser
divendres, 11 de desembre de 2009

El subdelegado del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, ha inaugurat en el matí de divendres el Centre de Desenvolupament Rural de l’Alt Maestrat d’Albocàsser, que ha estat finançat íntegrament pel govern d’Espanya a través del Ministeri de Sanitat i Política Social, amb les aportacions de l’IRPF efectuades pels ciutadans i ciutadanes que marquen la casella “altres fins d’interès social”.

El pressupost d’aquest centre ha estat de 288.811,98 euros. En aquestes instal·lacions es realitzaran programes dirigits al tractament de persones que pateixen malalties mentals, per a millorar la seva formació i facilitar la seva incorporació al món laboral. Aquests malalts podran accedir igualment a les noves tecnologies i contaran amb teràpia, tallers de salut i habilitats socials. En aquest Centre de Desenvolupament Rural de l’Alt Maestrat també es realitzaran labors de compensació educativa amb alumnes immigrants de centres de la comarca, i s’impartiran classes de castellà i valencià per a immigrants adults. A aquest col·lectiu també se li facilitarà l’accés a les noves tecnologies.

Per a les persones majors s’organitzaran activitats i cursos que potenciïn la creativitat i el manteniment físic i psíquic. Haurà un treball específic per a les dones i els joves del mitjà rural, en el que la formació i les noves tecnologies seran instruments determinants de cara a la consecució de la inserció laboral del major nombre de persones possible. Es desenvoluparà un projecte d’investigació de Genealogia de les dones, amb el qual es pretén aconseguir una aproximació a la realitat de les dones en aquesta comarca.

Finalment, es programaran tallers d’habilitats socials, laborals, formatives i per a la salut per als internosdel Centre Penitenciari Castelló II, amb seu a Albocàsser.