L’Ajuntament de Morella condicionarà el camí que va de Xiva a Forcall


Etiquetes:


___________________________
comarquesnord.cat, Morella
dimarts, 15 de desembre de 2009

L’Ajuntament de Morella renovarà i asfaltarà el camí que connecta Xiva i Forcall, en la part del seu terme municipal. Per a dur a terme esta actuació, ahir es va celebrar un plenari extraordinari per a acceptar la subvenció de Conselleria d’Agricultura. Esta subvenció finança el 60% del pressupost total, que són més de 150.000 euros.

Tant des de l’equip de govern com des de l’oposició, es va valorar “positivament” esta oportunitat de complir una vella reivindicació del consistori morellà La recuperació d’aquest camí s’exigia des de mitjans dels anys 90 i, serà ara quan puga dur-se a terme. El regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, va expressar la seua “satisfacció perquè es puga reparar quasi la totalitat d’este camí”. L’edil també va destacar que “la subvenció té dificultats d’aplicació, però des de la bona voluntat general, aconseguirem realitzar aquesta important obra”.

Per la seua banda, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, va destacar la importància de l’obra, ja que “les possibilitats de vida per als residents en els municipis afectats o en les masies d’eixa zona, milloraran considerablement”. L’alcalde també va donar mostres de la predisposició de l’Ajuntament, ja que va explicar que es tindrà “que aportar el 40% del capital, però val la pena”. En total, la inversió de l’Ajuntament serà de més de 63.000 euros.

Respecte a la finalització de rehabilitació de tot el camí, Puig va expressar el desig de que l’any queve “Forcall puga rebre una altra subvenció, per a així, finalitzar tot el camí”.

Després de més d’una dècada de reivindicació, aquesta actuació permetrà que Xiva puga tindre una eixida a la CV 14. Aquesta connexió s’afegirà a l’única eixida existent fins ara, que és la carretera que la unix amb Morella.

A més de l’acceptació de la subvenció i de l’ampliació de terminis, el Ple també va acordar l’aportació de l’Ajuntament i l’adjudicació de l’obra a l’empresa municipal CISE.

Més informació: