La neu dóna pas al gel

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 15 de desembre de 2009 .
Etiquetes: , ,

Les imatges que oferien el matí de dimarts els impressionants “candeleros” eren una prova evident del fred que ha fet la passada nit a la comarca dels Ports. Els termòmetres han baixat fins els 4,5 graus baix zero a Morella i Vilafranca, segons les dades que han donat els observadors meteorològics dels dos municipis. Però l’onada de fred ja es va intensificar durant la jornada de dilluns. A l’observatori de Morella la temperatura màxima de la jornada va estar de-3 graus, mentre a Vilafranca no el termòmetres no va superava els 3,5 graus baix zero durant tot el dia. La precipitació acumulada de neu durant el temporal ha estat de 22,2 mm a Morella i 20,7 mm a Vilafranca.

Les baixes temperatures de la matinada de dilluns a dimarts ha provocat la formació de nombroses plaques de gel que s’han convertit el principal perill per a transitar tant per la xarxa viaria de la comarca com pels carrers dels municipis. Però també ens han deixat imatges tant com aquestes, amb escultures de gel penjades de les històriques pedres de la arxiprestal de Morella. 

A les teulades de l’església morellana es podien observar este mati candelers de vora un metre.

Les fredes temperatures d’aquests dies han ajudat a la formació d’estes espectaculars estalactites de gel. La pedra de la façana de l’arxiprestal semblava plorar de fred.

Unes imatges que, a ben segur, es repetien en molts indrets de la comarca dels Ports. A l’edifici de la Fundació Colomer Zurita, a l’antic institut de Morella també es podien vore estes típiques formacions de gel d’un tamany considerable.

Més informació: | |