Antena3 segueix als Bombers dels Ports, “A Fondo”

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 17 de desembre de 2009 .
Etiquetes: , , ,

“Tenim un avís d’un camió que se n’ha eixit a la CV-14 i que necessita auxili el conductor”. Així comença un dels reportatges de l’espai “A Fondo” dels serveis informatius d’Antena 3 que, baix el nom de “Rescate bajo cero” ha tingut com a protagonistes als Bombers dels Ports durant una de les nits més intenses de feina de la darrera nevada.

“Cae la noche en la comarca de Los Puertos, en Castellón. La nieve aprieta y el Consorcio Provincial de Bomberos tiene mucho trabajo por delante” afirma la periodista que signa el reportage. Mentrestant veiem imatges del camió dels bombers dirigint-se cap al lloc on s’ha de fer la principal actuació de la nit.

Veiem com els bombers es van trobant pel camí amb altres companys als que els pregunten sobre l’estat de les carreteres. “Neu cau fins baix de tot o què” pregunta un, mentre l’altre contesta que “fins a les últimes corves”.

“El problema que hi ha ara amb la neu és la ventisca”, assegura el conductor del camió dels bombers al que acompanyen les càmeres de la televisió privada durant la nit. “El aire la echa a la carretera”, especifica.

A l’arribar al lloc on està el camió, el conductor assegura que “he bajado una hora antes y la carretera estaba limpia, limpia, ni agua ni nada”, i assegura, a més que “ha sido descargar ahí en Les Coves y cuando subia a las seis i cuarto… ya ves como està”. El camió, efectivament, està parat per la neu.

Durant el reportatge el cap del Consorci de Bombers, Jorge Ferreras, explica davant dels micròfons el protocol que s’utilitza en aquests casos: “Nuestra prioridad es limpiar la carretera” més que traure vehicles de la mateixa.

Altres vehicles s’han quedat atrapats per la neu i la feina continua

durant la nit amb les càmeres com a testimoni. Moltes són les cares i les veus conegudes que es veuen durant el reportatge, que acaba quan ja es fa de dia. “Las carreteras principales deben estar transitables”, diu la periodista Isabel Jiménez, que conclou el reportage amb un “y esta es solo la primera nevada del invierno”.

“Rescate bajo cero” es podrà veure durant uns dies a la web d’Antena 3, sent un dels exemples que demostra l’atractiu que té la neu per als espectadors de programes i informatius a nivell nacional, que han centrat la seua atenció en la comarca dels Ports durant bona part de la setmana.

Més informació: | | |